Ott Tänak loodab avada ukse tippmeeskonda (2)

Saarlasest rallisõitja Ott Tänak alustab järgmisel nädalal taas tiirlemist autospordi MM-sarjas. Sedakorda DMACK-i meeskonnas, kaardilugejaks Raigo Mõlder.
Tänak tunnistas intervjuus Eesti Päevalehele, et tegelikult on kõik pea sama kui eelmisel aastal. Auto on sama, auto eest hoolitseb endine meeskond M-Sport. Vaid meeskonna nimi ja rehvid on erinevad. Tänakul on aastane leping ja ta on meeskonna ainus sõitja.

Autot saab tema sõnul testida minimaalselt päev enne iga etappi, kuid katsetatakse ka erinevaid arendusi. DMACK-i rehvitootja soovib areneda niikaugele, et ühel päeval saada ka mõne suure tehasemeeskonna ametlikuks rehvipartneriks. Tänak on selle firma rehvidega ennegi sõitnud ning mõneks ralliks on oodata ka uusi mudeleid. Tema sõnul ei ole võimalik panna neid pika ajalooga rehvitootjate toodanguga samale pulgale, kuid ta loodab, et nii mõnigi ralli sobib DMACK-i rehvidele.

Saarlaste eesmärk on Tänaku sõnul poodium, kuid samas teab ta, et tuleb olla kannatlik. Esmalt tuleb selgeks teha oma tase, võimaluse korral võtta suuremaid riske, kuid üldiselt on rõhk edasiarenemisel.

Ott Tänak ei välista, et 2017. aastal on mõeldav M-Sporti naasmine. Nimelt arendab see meeskond praegu uut autot. Tänaku sõnul tuleb igal juhul sõita nii, et uus hooaeg avaks ka uusi uksi.

Raigo Mõlder ise märkis, et eelmisel hooajal oldi tuleviku osas suuresti teadmatuses. Võrreldes mulluse hooajaga on ta nüüd oma kinnitusel enesekindlam ja motiveeritum. Eelmisel aastal oli neil Mõlderi sõnul mitu head rallit, kuid nüüd tuleb teha hea hooaeg. Tahan saada oma ala parimaks, kinnitas Mõlder.

Print Friendly, PDF & Email