Turistid valivad turvalisuse järgi (1)

Reisibüroo Wris teatas eile, et eestlased reisisid seekordsete pühade ajal senisest enam. Kuid turvakaalutlustel on senised meelispaigad Egiptus ja Maroko vahetunud pea täielikult Bali, Tai, Singapuri ja Dubaiga. Järgmist reisilainet on oodata veebruaris ja märtsis, mil populaarsemate sihtkohtade hulka on lisandumas Miami.

Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul näitavad viimaste aastate reisitrendid, et eestlane istub talvel üha vähem koduse jõulupuu all, eelistades sõita päikesepaistesse.

Äsja möödunud pühade ajal olid Eesti turistide lemmiksihtkohad Aasias Bali, Tai, Singapur ja Dubai, Tenerife. “Suusahundid” eelistasid arvukate Alpi talikuurortide kõrval Põhja-Soome ja Skandinaavia suusakeskusi, populaarsed olid ka Tatrad.

Kes eelistas kodumaale jääda, valis lõõgastumise Saaremaal GOSPA-s või Rakveres Aqva spaas.

Järgmine suurem reisilaine tuleb eestlastel veebruaris ja märtsis, mil minnakse enim Taisse ja Dubaisse, aga ka Miamisse, Sri Lankale ja Islandile. Suusatajad eelistavad lähikuudel jätkuvalt Alpe, kuid nõutud on ka Otepää ja Soome suusakeskused. Ka linnapuhkused Euroopa suurlinnades Roomas, Pariisis, Lissabonis, Prahas, Dublinis on talvekuudel üha populaarsemad.

Wris, vanim 100% Eesti kapitalil põhinev reisibüroo, tähistab tänavu oma 25. tööaastat. Saaremaist päritolu Wris korraldab peamiselt ameti- ja spetsiaalreise ning paneb kokku individuaalreise lähtuvalt reisija soovidest ja vajadustest. Samuti vahendab Wris mitmeid Eesti, Läti, Leedu ja Skandinaavia reisikorraldajaid, aga ka Saksa reisifirma Dertour ja Suurbritannia seiklusreiside pakkuja Dragoman reisipakette. Wrisil on bürood Tallinnas, Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis, samuti online-büroo.

Print Friendly, PDF & Email