Inimelu nõudnud tulekahju põhjust veel ei teata (1)

Kolmapäeval kell 15.40 teatati häirekeskusele, et Lääne-Saare vallas Mõnnuste külas põles ühekordne puidust elumaja. “Päästjad nägid kohale jõudes, et elumaja mõõtmetega 27x 9 meetrit, põles lausleegiga, katus ja vahelaed olid hävinud,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

Kustutustööde käigus leiti majast hukkunud mees. Põleng likvideeriti kella kaheksaks õhtul. Põlengu tagajärjel hävis pool majast ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Pressiesindaja sõnul mõjutasid tuleõnnetuse kulgu rasked ilmastikuolud ja häirekeskusele edastatud info puudulikkus. “Paneme kõigile südamele, et talvisel ajal tuleb sissepääsuteed puhtad hoida, nii on ka päästjatel kergem hädaolukorras abivajajateni jõuda,” palus Vaabel inimestel hoolsam olla. “Samuti tuleb häirekeskusele helistades olla võimalikult täpne ja anda juhised, kuidas kõige lühemat teed pidi kohale jõuda,” soovitas ta.

Lääne-Saare valla infotöötaja Merike Lipu sõnul elas Mõnnuste põlengus hukkunud vanem mees üksi. “Põhitee, mis majani viis, oli lahti lükatud,” kinnitas Lipu. Peremeheta jäänud koera võtnud enda hoolde hukkunud mehe naabertalus elav vend.

Väljakutsele reageerisid Kihelkonna ja Kuressaare kutselised ning Salme vabatahtlikud päästjad.

Samal päeval kell 16.02 said päästjad väljakutse taas Lääne-Saare valda, seekord Aste alevikku, kus ühekordses kivimajas oli tunda vingu. “Selgus, et elektrikilbis suitsesid juhtmed,” ütles päästekeskuse pressiesindaja. Päästjad lülitasid voolu välja ja kutsusid kohale elektriku.

Print Friendly, PDF & Email