Laimjalas kultuuri jagub

JÕULUVANA KÄIB VEEL RINGI: Andrus Kiviräha näidendis “Uus jõuluvana” on Laimjala rahvamaja laval (vasakult) Indrek Mägi, Anna-Liisa Õispuu,  Ardo Kõrge ja Aive Sepp.  MIKK RAND

JÕULUVANA KÄIB VEEL RINGI: Andrus Kiviräha näidendis “Uus jõuluvana” on Laimjala rahvamaja laval (vasakult) Indrek Mägi, Anna-Liisa Õispuu, Ardo Kõrge ja Aive Sepp.
MIKK RAND

Alanud aastal on Laimjala vallas mitu kaalukat kultuuriüritust, mis pälvivad nii maakondlikku kui ka üleriigilist tähelepanu. Neist kõige olulisem on poeet Debora Vaarandi (1. oktoober 1916 – 28. märts 2007) skulptuuri avamine Laimjala mõisapargis. Hinnatud luuletaja ja tõlkija lapsepõlveaastad möödusid Laimjala mõisahoones elades.

Suur vabaõhukontsert “Laimjala valss” toimub 2. juulil. Kolmas Laimjala Lühikeste Ööde filmifestival on kavas augusti alguses.

Möödunud aasta detsembris aasta merelise teona tunnustatud “Laimjala Aeruramm” on pärast jaanipäeva taas tulekul. Sellele kogupereüritusele on oodata osalejaid kõikjalt Eestist. XI line-tantsupäev on juuli lõpus Aaviku küla kiigeplatsil.

Läinud laupäeval esinesid rahvamaja taidlejad valla eakatele. Mängiti Andrus Kiviräha vaimukat näidendit “Uus jõuluvana”. Valla kultuurijuht ja näitemängu lavastanud Mikk Rand ütles, et esietendus toimus valla jõulupeol 26. detsembril.

“Nüüd mängisime seda väärikate uusaastapeol. Näitlejad on tublid. Aasta lõpus ajame näidendi jälle korraks kuumaks. Mängime seda siis oma vallas ja võib-olla anname ka külalisetendusi,” rääkis Mikk Rand.

Meesansambel esitas väärikate peol kolm laulu. Juhendaja Helen Aasmaa kiitis entusiastlikke laulumehi, kes, vaatamata sellele, et käivad kaugel tööl, leiavad aega ka lauluproovides osaleda ja esineda. “Meil on rohkem lauluklubi kui ansambel. Esindatud on mere- ja rekamehed ning paljude teiste erialade inimesed. Kuigi meesansambel on Laimjalas varemgi tegutsenud, saime meie alles möödunud aastal hoo sisse,” kõneles Helen Aasmaa.

 

Print Friendly, PDF & Email