Gerard Depardieu kavatseb mängida Jossif Stalinit (1)

SKANDAALNE: Gerard Depardieu näitab ajakirjanikele oma Vene passi. Tagaplaanil näitleja Fanny Ardant, kelle filmis hakkab ta kehastama diktaator Jossif Stalinit.  LEFIGARO.FR

SKANDAALNE: Gerard Depardieu näitab ajakirjanikele oma Vene passi. Tagaplaanil näitleja Fanny Ardant, kelle filmis hakkab ta kehastama diktaator Jossif Stalinit.
LEFIGARO.FR

Filminäitleja Gerard Depardieu kavatseb lähiajal kehastada Jossif Stalinit filmis, mille režissöör on teine tuntud prantsuse näitleja Fanny Ardant. Uudisest teatas Depardieu pressiesindaja.

Fanny Ardant kavatseb ekraniseerida prantsuse kirjaniku Jean-Daniel Baltassat’ 2013. aastal ilmunud romaani “Le divan de Staline” (“Stalini diivan”). Selles jutustatakse noorest kunstnikust, kes on endale eesmärgiks seadnud luua mälestusmärk Stalinile ja satub seetõttu KGB huviorbiiti.

Filmi võtted toimuvad Prantsuse-Portugali filmistuudios Leopardo Filmes koostöös Vene filmikompaniiga
Mosfilm. Viimane kindlustab võtegrupi kostüümide ja muu vajalike rekvisiitidega.

67-aastane Depardieu on mänginud peaosa mitmekümnes filmis, ta on tänapäeva Prantsusmaa üks edukamaid, kuid samas ka skandaalsemaid näitlejaid. Mõned näited tema “kangelastegudest”: purjuspäi autojuhtimine, korduv huligaanitsemine avalikes kohtades – reisilennuki pardal, ühes Itaalia restoranis, Pariisi tänavatel ja ühes Moskva hotellis. Ukrainas on Depardieu kuulutatud persona non grata’ks ja seda Kiievi võimude kohta tehtud kriitiliste märkuste tõttu.

2013. aasta alguses andis president Vladimir Putin Depardieu’le Venemaa kodakondsuse. Veidi varem oli näitleja teatanud, et kavatseb loobuda Prantsuse kodakondsusest, sest Prantsusmaal olevat ülemäära kõrged maksud. Venemaal sai näitleja alalise sissekirjutuse Mordva pealinnas Saranskis, aga ka luksusliku korteri Groznõis. Viimase kinkis talle Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov isiklikult.

Prantsuse kodakondsuse Depardieu siiski säilitas, kuid alaliselt elama asus ta hoopis Belgiasse.

Print Friendly, PDF & Email