Parvlaevad sõidavad talvise sõiduplaani alusel

Väinamere Liinide teatel kehtib Saare- ja Hiiumaaga ühenduse pidamisel talvine sõiduplaan, kus reiside arv on tavapärasest väiksem, vastates madalhooaja väiksemale nõudlusele.

Virtsu–Kuivastu liini teenindab sarnaselt eelmiste aastatega jaanuarist märtsini üks suur laev – sel aastal parvlaev Hiiumaa, mis väljub nii Kuivastust kui ka Virtsust iga tunni ja 10 minuti järel. Ühe laeva graafik rahuldab varasema kogemuse põhjal madalhooaja nõudluse. Nädalas toimub 218 reisi.

Tööpäevadel kehtib ühe laeva graafik juba 12. oktoobrist – kuni aastavahetuseni tegi teine laev reedeti ja pühapäeviti lisaks mõned ringid: reedel kolm ringi ja pühapäeval viis ringi. Vastavalt planeeritud graafikutele on PL Ionas 4. jaanuarist talvekorteris Rohuküla sadamas.

Rohuküla–Heltermaa liinil sõidavad parvlaevad St Ola ja Regula graafiku järgi, kus nädalas on 84 reisi.

Majandusministeerium analüüsib jooksvalt reiside täitumust ja tellib vajadusel reise juurde. Samuti teeb vedaja lisareise, kui reisist mahajäämus on vähemalt 100 liinimeetrit.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Kõik väljumisajad leiab veebiaadressilt www.tuulelaevad.ee e-pileti ostukalendrist ja nutirakendusest “Tuulelaevad”.

Print Friendly, PDF & Email