JUHTKIRI: Meenutused ja ootused

On aasta viimane päev, aeg möödunule tagasi vaadata ja kokkuvõtteid teha. Oli see 2015 parem või halvem kui eelmised? Mille poolest see meelde jäi? Loodetavasti jagus õnne sellesse aastasse rohkem kui kurbust või tuska tegevaid hetki.

Paljude jaoks meist lõpeb aasta viimane päev suure peoga. Üheskoos tähistatakse vana lõppu ja uue algust. Vahel antakse iseendale ja ka teistele lubadusi, millest, tõsi küll, võib olla raske kinni pidada. Vastasel juhul ei oleks lubadust ju vajagi. Enamasti pole aga tähtis mitte lubaduse suurus, vaid see, kui palju jõutakse ära teha.

Niisiis on 31. detsember päev, mil meenutatakse möödunut ja vaadatakse lootusrikkalt tulevikku. Helge tulevik sõltub aga paljuski inimesest endast. Siiski ei ole aasta viimane päev aeg pessimismiks või eneses kahtlemiseks. Ikka tuleb uskuda, et eesootavad ajad on paremad ja edukamad.

Saarte Hääl soovib kõigile toredat vana aasta lõppu ja paremat uut.

Print Friendly, PDF & Email