Siimu Auto võttis esimese maakonna võrkpallitiitli

Karikas käes: esimest korda saavad Siimu Auto võrkpallimehed tähistada võitu. TAMBET ALLIK

Karikas käes: esimest korda saavad Siimu Auto võrkpallimehed tähistada võitu.
TAMBET ALLIK

Kuressaare spordihoones mängitud maakonna meeste võrkpalli karikavõistluste finaalis alistas Siimu Auto tiitlikaitsja Kaarma 3 : 2.

Siimu Auto meeskonna eestvedaja Siim-Olavi Rantanen tunnistas, et võit on oluline. “Lõpuks õnnestus ka midagi võita,” lausus ta. “Oleme jäänud neljandaks ja saanud valusaid kaotusi. Nüüd saime lisamotivatsiooni hakata mängima ka meistritiitlile. Teeme trenni ja vaatame, mis saama hakkab.”

Kaarma eestvedaja Eldur Torn märkis, et meeskond üritas kõigest väest karikat kaitsta, aga vastane oli seekord lihtsalt parem. “Neil blokk pidas ja rünnakul olid nad ka tublid,” nentis ta.

Päev varem samas mängitud poolfinaalides alistasid nii Kaarma kui ka Siimu Auto oma vastase kindlalt 3 : 0. Esimene oli 25 : 20, 25 : 14 ja 25 : 23 parem Silvestonist, teine 25 : 12, 25 : 21 ja 25 : 17 Saaremaa Spordikoolist.

Kokkumäng kannatas

Eldur Torni hinnangul ei olnud see Kaarma meestele probleem, et tiitlikaitsjana tuli alustada poolfinaalist. “Saime end piisavalt soojaks mängida, poisid mängivad ju ka kusagil mujal, aga kokkumäng võib-olla pisut kannatab,” tõdes ta, lisades, et poolfinaalis tuli võit kergelt, kuigi kolmas geim oli suhteliselt keeruline. Sama meelt oli ka Siim-Olavi Rantanen. “Poolfinaal tuli kergelt, kuigi lõpuks oli natuke raskusi. Tegime eelmisel nädalal trenni ja kokkumäng on olnud kogu aeg korras,” lisas ta.

Finaali esimeses geimis jagus tasavägist mängu seisuni 20 : 20, siis sai Kaarma ette ja võitis Villu Vahteri rünnakust tulemusega 25 : 23. “Esimene geim tuli ära ja lootsime, et saame võidu,” märkis Eldur Torn.

Kompromissitu heitlus

Teises geimis oli seis veel tasavägine 22 : 22, kuid nüüd olid lõpus kindlamad Siimu Auto mehed, kes võitsid 25 : 22. Järgmises geimis said nad ette 6 : 1, vahet hoiti lõpuni ja geim võideti 25 : 21.

Kompromissitu heitlus jätkus ka neljandas geimis, kuid Kaarma jäi siiski 27:25 peale. Otsustavas viiendas geimis sai tiitlipretendent küll 8 : 5 alg­edu, kuid Kaarma tuli järele. Seisul 14 : 13 lõi võidupunkti Siim-Olavi Rantanen.

“Peaasi et sai löödud, vahet pole, kes lööb, peamine, et võit tuli ära,” ei tähtsustanud Rantanen oma sooritust. “Saime mängida vabalt, tahtsime nad oma mänguga ja pingevabalt ära suruda ning see õnnestus.”

Kuressaare spordihoones viie naiskonna osavõtul toimunud turniiril võitis Kaarma kõik viis vastast, ainult neile kaotanud Leisi sai teise ja kahe esimese paremust tunnistanud Saaremaa Spordikool I kolmanda koha. Järgnesid Valjala ja Saaremaa Spordikool II.

Print Friendly, PDF & Email