Restoraniomanik viib eakatele pirukaid ja piparkooke (3)

Kuressaares kuu aja eest restorani Mais avanud Adam Tamjärv on võtnud nõuks valmistada avahooldusel olevatele eakatele jõuluüllatuse – küpsetada neile oma memme retsepti järgi lihapirukaid ja oma retsepti järgi piparkooke.

Kuressaare hoolekande avahooldaja Margit Viidul märkis, et idee eakatele jõuludeks üllatus teha tuli Adamilt. Ta pöördus Viiduli poole, rääkis oma mõttest ja soovis inimeste nimekirja, kellele jõululaupäeval kingitus viia.

Viidul omakorda rääkis teiste avahooldajatega ja nõnda see nimekiri valmis saadi. Kokku tuli üle kümne nime. “Sel aastal on kuidagi väga soe tunne, sest nii paljud tunnevad huvi head tegemise vastu. Minu meelest on eesti inimesed saanud kas jõukamaks või läinud lahkemaks,” tõdes Viidul.

Adam Tamjärv ütles, et kuna tal endal vanavanaema, kelle eest ta oli harjunud sel moel hoolt kandma, enam pole, siis tahab ta nüüd rõõmu pakkuda teistele. “Kuna ma ise jõule nii väga ei tähistagi, siis mõtlesin, et teen seda rõõmu parem kellelegi teisele,” märkis ta.

Nõnda ta siis otsustaski oma memme retsepti järgi küpsetada pirukaid, teha ka piparkooke, segada kokku glögi ning teha väiksed pakikesed. “Võtan need kaasa ja käin 13 üksikut vanainimest läbi,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email