REPLIIK: Kus sa siis kinkideta saad!

Eks see jõulueelne kingiralli üks massipsühhoos ole. Olenemata sellest, kas oled ateist või mitte, käitud karjas ikka karja moodi. Küllap on ka neid, kes jõulusid ei tähista ega osta sel puhul midagi. Suurem osa meist seda siiski teeb – see jõulukinkide ostmise komme on kord välja kujunenud ja tahes-tahtmata pead sellega kaasas käima.

Mina ei ole tänavu jõulude eel jõudnud veel ühtegi kaubamajja, aga kingitused on mul siiski ostetud – kus sa siis ilma saad.

Oma kingiostud tegin juba ammu – tavaliselt teen selle töö ära juba septembris, et säästa end sellest jandist, sellest massihorrorist, mis detsembris toimuma hakkab.

Kuna tean väga konkreetselt, mida ma kellelegi ostan, siis püüan neid oste teha töölaua juurest lahkumata – arvuti abiga. Seni on see hästi õnnestunud. Tõsi, ühes poes käisin, kui olin oma tütrel Londonis külas – sealt ostsin kingituse oma abikaasale.

Minu enda jaoks on jõulud tähtsad eelkõige seepärast, et siis saab pere kokku, lapsed tulevad koju. Kingitused käivad pühade juurde – tore on ju lähedastele heameelt teha.

Raivo Hein, saarlasest ettevõtja

Print Friendly, PDF & Email