Debüütplaadi hiljaaegu välja andnud Silja püüdleb uute unistuste poole

6silja

Ehkki Saaremaa lauljatari Silja n-ö ahjusoe pop-folgi album “There’s no lies” ehk eesti keeli “Ei ole valesid” jõudis hiljaaegu müügile, on tal laule nii palju, et plaate võiks müüki paisata üksteise järel.

Seda enam, et uusi laule tuleb aina juurde – vahel isegi kaks uut lugu päevas. “Uhke tunne on, mis seal salata. Üks unistus sai täidetud ja nüüd peab järgmise unistuse välja mõtlema,” rääkis Silja Vipre Kadi raadiole antud usutluses. “Praegu mõtlengi, mis see küll olla võiks,” naeris ta.

Laule on Silja loonud hirmuärataval hulgal – ühtekokku on ta neid aastate jooksul kirjutanud suisa 600–700. Päris täpset arvu ta enam ei teagi, aga seda teab ta küll, et laule tuleb aina juurde. Laulud hakkasid Silja sõnutsi kuidagi ise tulema pärast seda, kui ta mõned head aastad tagasi oma esimese kitarri ostis. Nõnda tulevad nad nüüd siiani. Värskel plaadil on 13 laulu ja nende väljavalimisel oli Siljale abiks Tomi Rahula. “Inimesed, kellega koos plaat sai tehtud, on nii professionaalsed, et plaat sai täpselt selline, nagu tahtsin,” kinnitas Silja.

Plaadi valmimisel on kaasa aidanud klaveril Tomi Rahula (The Sun), kitarril Taavi Langi (Terminaator), basskitarril Henno Kelp (Terminaator, Dagö jpt), löökpillidel Borka (Ott Leplandi saade jm). Lindistuse, mixi ja masteri on teinud Kristo Kotkas Sinusoid- stuudiost.

Saaremaal on albumit lihtsaim leida kaubamajast ja Auriga keskusest. Aasta algul on Silja suundumas  plaadi tutvustamistuurile. Veebruaris jõuab ta kontserdiga Kuressaarde Arensburgi Muusasse.

 

Print Friendly, PDF & Email