Bussijaam läbis uuenduskuuri (10)

UUENENUD TÖÖKOHT: Uued ruumid said ka bussijaama piletimüüjad. Fotol Anne Rüütel. RAUL VINNI

UUENENUD TÖÖKOHT: Uued ruumid said ka bussijaama piletimüüjad. Fotol Anne Rüütel.
RAUL VINNI

Kuressaare bussijaama remonditud teenindus­osa avati taas eile pärast kolm kuud kestnud remonti.

Piletimüügikassad on saanud moodsa ilme. Tualettruumid koliti keldrist põhikorrusele. Lisaks tavalistele WC-dele on bussijaamas nüüd inva-WC ja ema-lapse tuba. Kaugliini bussijuhtide jaoks on majas kahe voodi ja kööginurgaga puhketuba.

OÜ Kuressaare bussijaam juhatuse liige Aare Lehtsi ütles, et kui 1984. aastaks oli projekteerimisest hoone valmimiseni kulunud 10 aastat, siis seekord tehti remont ära kolme kuuga.

Algselt kavandati bussijaama 137 bussireisi väljumine ööpäevas. Tunnis pidi läbi lastama 18 bussi ja arvestati 2000 reisijaga ööpäevas. Praegu väljub päevas umbes 60 reisi. Seega antakse suurem osa hoonest noortekeskuse käsutusse. Selle osa ümberehitus loodetakse lõpetada järgmise aasta sügisel.

Samal ajal remonditakse ootesaal ja soojustatakse kogu hoone katus ja fassaad. Lehtsi rõhutas, et praegune ootesaal jääb bussireisijate käsutusse. “Siis paraneb ka ootesaali kliima,” avaldas Lehtsi lootust. Seniste tööde hanke maksumus oli 99 953 eurot, kuid sellele lisandusid ootamatud lisatööd. Kogu projekti rahastas firma omatulust.

Kõige põhjalikumalt korrastati aga Cargobusi ruume. Firma tegevjuht Kadri Johanson ütles, et samades ruumides on Cargobus tegutsenud 1997. aastast, kuid nüüdne tulemus on varasemaga võrreldes nagu öö ja päev.

Ehitaja Körberi OÜ esindaja Lembo Piip arvas, et kolm kuud on sellise suurusega objekti jaoks tavapärane. “See, mida te täna siin näete, on lõpptulemus. Tegelikult löödi kõik puhtaks, muudeti ruumiprogrammi, uuendati kommunikatsioonid ja paigaldati uus mööbel,” loetles Piip. See, et bussijaam remondi ajal edasi töötas, ehitajate jaoks probleem polnud.

Print Friendly, PDF & Email