Annika Köster krooniti naiskonnaga kodupubliku ees karikavõitjaks

TUBLI TÜDRUK: Annika Köster (8) püüab vastasmängijast mööda põrgatada. TAMBET ALLIK

TUBLI TÜDRUK: Annika Köster (8) püüab vastasmängijast mööda põrgatada.
TAMBET ALLIK

Pühapäeval selgusid Kuressaare spordikeskuses Eesti korvpallikarika võitjad ja oma lootused olid ka saarlastel.

Võitjaks tulnud Tallinna naiskonnas 1182 oli põhitegijate hulgas Kihelkonnalt pärit Annika Köster, kelle mängu jälgisid tribüünidel ka vanaisa Jaan ja vanaema Meidi.

“Võitsime kodusaalis, palju fänne oli ja mõnus tunne,” rääkis Annika. “Aga ei olnud aega mõelda, et tribüünidel on ka vanaisa ja vanaema. Keskendusin oma mängule, kuid pärast mängu soovisid nad mulle õnne.”

Kohtumise esimene veerand­aeg lõppes 20 : 20, kuid teisel tegi 1182 otsustava spurdi 26 : 12. Kolmandal veerandil oli 1182 edu korraks ka 67 : 44, kuid TLÜ tuli mõõnast välja, vähendades vahe viis minutit enne lõppu koguni 7 punktile. See oli ka kõik, 1182 sai lõpuks võidu seisuga 86 : 78.

“Mäng oli nagu Ameerika mägedel,” tunnistas 9 punkti visanud Annika. “Lõpus jäi mul pisut halb tunne, sest paljud naised lasid vist “jala sirgu”. Mängu lõpp oleks võinud korralikum olla, siis oleks natukene rõõmsam tuju olnud. Muidu kontrollisime mängu päris hästi.”

Annika Köstri sõnul on karikavõit tähtis, sest see annab aasta lõpuks hea tunde ja siit on hea edasi minna. “Senine hooaeg on päris hästi läinud, üle pika aja tunnen ennast väga enesekindlalt ja loodan, et läheb veelgi paremini. Tahaks Eesti meistritiitlit ja Eesti-Läti liigas on medalivõimalused.”

Timo Eichfuss pidi karikafinaalis kaotusega leppima

Tiitlikaitsja TÜ/Rock rivistuses mängis kaasa Timo “Muhu rakett” Eichfuss.

Rock alistas poolfinaalis TTÜ kindlalt 79 : 68. Tartlased võitsid poolaja 42 : 38 ja alustasid kolmandat veerandaega eduseisul 63 : 52. Seda edu enam käest ei antud ja tiitlikaitsja vormistas võidu.

Timo Eichfuss mängis Kuressaare spordikeskuse suures saalis esimest korda, vaid Saarte mängudeks valmistudes on ta Saaremaa koondisega siin trenni teinud.

“Vägev tunne, sellises saalis, sellise publiku ees mängida,” lausus ta. “Kuressaarde tulime kindla plaaniga karikas võita. Poolfinaalis oli TTÜ vastu mängides oluline parandada see “tööõnnetus”, mis meil meistrikatel sisse tuli, ja saime hakkama.”

Meeste finaalis tuli Rockil aga tunnistada seitsmeaastase karikapõua lõpetanud BC Kalev/Cramo 73 : 55 paremust. Kolmel viimasel aastal karika võitnud Rock võitis korvidevaese avaveerandi küll 13 : 12, kuid puhkama mindi Kalev/Cramo eduseisul 34 : 24. Kolmandat veerandit alustasid kalevlased 10 : 0 spurdiga, kasvatasid edu 20 punktile ning Rockil polnud kaotusest pääsu.

“Oleks tahtnud võita,” tunnistas Timo Eichfuss. “Tulime siia võitlema, aga et niimoodi 18 punktiga alla jääme, seda me ei oodanud. Nad olid võib-olla näljasemad, sest on juba mitu aastat rääkinud, et tahavad karikat endale saada. Nüüd oli Cramol see võimalus ja eks järgmisel aastal tuleb uus võitlus.”

Rocki kasuks kolm punkti visanud Timo Eichfuss rääkis, et meeskond võitles väljakul erinevaid võimalusi otsides, kuid alguses ei kukkunud visked korvi, Cramo sai aga enesekindluse ja ükskõik mida tartlased üritasid, ikka võtsid pealinlased lõpus võidu ära.

Samas jagas Eichfuss tunnustust Kuressaare spordihoones valitsenud õhkkonnale. “Tunne oli päris kodune, emotsioonid on väga head ja meeldivad, väga mõnus oli mängida,” lausus Eichfuss, kes tunnetas oma sõnul, et publiku tähelepanu oli tema peal.

“See ei pärsi mind, sest olen piisavalt kogenud, kuid annab lisamotivatsiooni, kui tahad hästi võistelda. Aga hooaeg võiks parem olla, sest pärast vigastusest paranemist ei ole jalad veel nii head, kui tahaks, et oleks. Kuid töötan selle kallal ja loodan, et varsti läheb paremaks.”

Janis Vahter võttis vastu pronksi

Teises poolfinaalis mängus TLÜ/Kaleviga võitis Kalev/Cramo avaveerandi 27 : 25, kuid kaotas poolaja 42 : 49 ning jäi kolmandal taha koguni 58 : 71. Siis võeti end kokku ja vormistati ikkagi 96 : 90 võit.

TLÜ/Kalevile 14 punkti toonud Janis Vahter oli tulemuses pettunud ja märkis, et võidukohustus oli Cramol. “Tegime hea skautingu ja meie mänguplaan toimis,” rääkis Vahter. “Tabasime hästi viskeid ja kõik arenes positiivses suunas, lõpus sai Veideka (Rain Veideman) kolmene meile saatuslikuks. Määravaks said ka vead, sest meie pink on ikka oluliselt lühem.”

Kolmanda koha mäng kujunes väga põnevaks ja selle võitis TLÜ/Kalevi meeskond, kes alistas TTÜ 88 : 84. Pronksmedali saanud Janis Vahter tunnistas, et oleks tahtnud ka poolfinaalis võita, kuid enne Kuressaare mänge tundus, et pronks on enim, mis võtta on, ja see saadi kätte.

“TTÜ vastu tulime võitlema,” tunnistas mängus seitse punkti visanud Janis Vahter. “Ei osanud ette kujutada, mis meid ees ootab, sest me pole nendega sel hooajal mänginud. Väga raske mäng oli.”


Korvpallurid toetasid orissaarlasi varustusega

Naiste korvpallikarikavõistluste finaalis kohtunud 1182 Tallinn ja Tallinna Ülikooli mängijad panid seljad kokku ja kogusid korvpallivarustust vähekindlustatud peredele. 1182 mängija Mailis
Poki algatusel kogusid mängijad koos treenerite ja esindajatega sporditarbeid, mis anti üle Orissaare Spordile, kellega oli eelnevalt suheldud ja teada saadud, et vajadus spordivarustuse järele on olemas.

 

Print Friendly, PDF & Email