Saaremaa offroad-mehed Eesti paremate seas (5)

Saaremaa mehed Asko Berens, Fred Veldermann ja Urmas Suurna saavutasid Eesti autospordi liidu 4 x 4 karikasarjas TR-1-klassis III koha.

“Ise arvame, et kolmas koht on hea algus, sest võistleme ju alles teist aastat,” leidsid Berens ja Veldermann. Karikasarjas toimus viis etappi, neist üks Saaremaal – Saaremaa trophy Saarekoll 27. veebruarist 1. märtsini. Offroad-orienteerumisvõistluste eesmärk on etteantud aja jooksul spetsiaalse maastikuautoga jõuda võimalikult paljude kontrollpunktideni ja sealhulgas läbida kõik maastikutakistused. Peale orienteerumise on lisakatsed, kus pannakse proovile nii meeskonna kui ka masina võimed. Sageli on võistluste pikkus 24 tundi, mil saavad määravaks õige strateegia ja vastupidavus.

4 x 4 karikasarjas peetakse võistlusklasside TR-1, VABA, VABA+, TR-3 ja ATV arvestust. Autasustamine toimus möödunud nädalavahetusel EAL-i 4x 4 AK aastalõpupeol, kus karikas anti üle iga võistlusklassi kolmele paremale võistkonnale.

Berensi ja Veldermanni sõnul on neil uueks hooajaks uus masin, ent see tahab veel kõvasti ehitamist. Mehed avaldasid tänu Elitec Group OÜ-le ja Valjala autoteenindusele, kes neid sel hooajal toetanud on.

 

Print Friendly, PDF & Email