Laevafirma viib energiatootmise eraldi ettevõttesse (8)

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS teeb jagunemise teel eraldi ettevõtte Five Wind Energy OÜ, kuhu koondab energiatootmise.

“Mingeid suuri plaane meil ettevõttega pole, lihtsalt tahame eristada põhitegevuse ja energiatootmise. Need on kaks täiesti eri tegevust, üks on laevaehitus ja teine energiatootmine, need ühes ettevõttes võivad segadust tekitada,” ütles ettevõtte juhatuse liige Margus Vanaselja BNS-ile.

Kuigi kaks suurt tuulikut asub laevatehase territooriumil, on energiatootmine Vanaselja sõnul täiesti eraldi äriprojekt. “Seal toodetakse tegelikult üle hästi palju, need on suured tuulikud. Osaliselt see elekter läheb tehasesse, ülejäänu läheb võrku,” lisas Vanaselja.

Praegu osaleb Baltic Workboats paljudel riigihangetel, kuid seal on Vanaselja sõnul paljud asjad veel lahtised, mistõttu ei saa sellest täpsemalt rääkida. “Me oleme ühes kohas võitjaks kuulutatud, aga see on vaidlustatud ja kõik need asjad alles selguvad,” ütles ta.

Juba alustatud suurematest töödest lõpetab ettevõte tuleva aasta lõpus Hiiu- ja Saaremaa vahel sõitma hakkava parvlaeva ehitamise.

Print Friendly, PDF & Email