Soojad sokid tegid ajateenijaile rõõmu

UUED SOKID: Oma uusi villaseid sokke on uudistamas Karlis Rump. PIRET PAOMEES

UUED SOKID: Oma uusi villaseid sokke on uudistamas Karlis Rump.
PIRET PAOMEES

Sel teisipäeval tõttasid Saaremaa naiskodukaitse tegusad naised Tallinna, et üle anda tänavuse villaste sokkide kudumise kampaania tulem.

Tänu tragidele sokikudujatele olid soojad sokid varutud kõigile 138 aegateenivale  saarlasele. Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr ütles vahetult pärast sokkide üleandmist, et kõik läks kenasti. “Hästi vahva oli,” kinnitas ta.

Naiskodukaitse esindajad viisid sokke mitmesse teenimiskohta. Alustati vahipataljonist, kus kõik Saare- ja Muhumaa noormehed olid viksilt ja viisakalt klassiruumi kogunenud ning kuulasid huviga, mispuhul ja kellelt nad soojad sokid saavad. “Panime sokid laua peale ja poisid said valida. Nad olid meeldivalt üllatunud ja rõõmsad,” rääkis Kirr.

Samas kohas said nad üle anda ka mereväes teenivatele noormeestele mõeldud sokid. “Päris kõiki me neist kätte ei saanud, aga nad teadsid täpselt, kes parasjagu kuskil mujal on, kes koolis, kes õppustel. Ka neile sai sokid jäetud, seega ilma ei tohiks keegi jääda,” märkis naiskodukaitse esinaine.

Edasi liiguti Ämarisse logistikapataljoni, kus oli 32 Saaremaalt ja Muhust pärit ajateenijat. “Kõik nad tervitasid meid valjuhäälselt ja tänasid kooris, nagu ajateenistuses kombeks,” tähendas Mare Kirr.

Üks logistikapataljoni ajateenija sai Kanadast pärit sokipaari, millel oli ka kaart kaasas. “Tema oli tõeliselt õnnelik, et nii kaugelt kingituse sai,” kinnitas Kirr.

Logistikapataljonis õnnestus Kirri sõnutsi anda sokid ka meditsiinigrupis olevatele Saaremaa ja Muhu poistele. Neid oli seal neli.

Teisipäeval andsid naised üle 80 paari villaseid sokke. Ülejäänud sokid tuleb saata Tapale seal teenivatele saarte noormeestele. Sinna läheb 41 paari villaseid sokke – 39 paari tagalapataljoni, üks noormees on sokke ootamas Viru jalaväepataljonis ja üks noormees õhutõrjes. Nemadki saavad oma sokid kindlasti enne jõule kätte.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkond, Kadi raadio ja Saarte Hääl tänavad kõiki, kes ajateenijatele sokke kudusid. Jõulueelne sokikudumise aktsioon sai teoks juba seitsmendat aastat.

Print Friendly, PDF & Email