Jõuluootus Kärla koolis

JÕULULAAT: Õpetaja Kaisi Õispuu õpetaja Riina Ellerile vannipomme müümas.  LAIDI LINDAU

JÕULULAAT: Õpetaja Kaisi Õispuu õpetaja Riina Ellerile vannipomme müümas.
LAIDI LINDAU

Taas on kätte jõudnud kauaoodatud jõuluaeg. See on aeg, kus mõtleme rohkem teistele, oleme sallivamad ja meid kõiki valdab soe ühtsustunne. Kõiki neid väärtusi on Kärla koolipere üheskoos jaganud oma jõuluteemalistes ettevõtmistes, mis täidavad terve detsembrikuu.

Oma esimesed tunded saame kätte advendihommikutel, kus ühekoos süütame ja jagama üksteisele jõuluküünlaid. Traditsiooniline jõulurahu sai välja kuulutatud luutsinapäeval, 11. detsembril, mil meie kooli õpilasel Lucia Tänakul oli au süüdata kuusel küünlad.

Jäädes truuks oma tavadele, korraldasime 14. detsembril iga-aastase jõululaada. Müüma ja ostma olid oodatud kõik, kellel vähegi soovi. Valik oli lai: erinevad küpsetised, hingega tehtud käsitöö, ehted, puunikerdused, vilditud päkapikud, jõulukaardid, kehakoorijad ja palju muud head-paremat kuni ökomüslini välja. Meil on hea meel, et sellel laadal seadis oma müügileti üles ka Saaremaa Suveniir 2015 võitja Paul Tohv.

Esmakordselt olid oma müügilauaga väljas pikapäevarühma lapsed, kes olid valmistanud vannipomme ja vahvaid jõuluehteid. Pikk ettevalmistumine kandis ka edukalt vilja, sest suurem osa nende kaubast oli müüdud juba esimesel vahetunnil.

Ega teistel laadalistel kehvemini läinud! Uudistajaid oli kohale tulnud ka väljastpoolt. Oli tunda, et õhkkond on tavalisest ärevam ja sagimist oli ikka omajagu. Jõululaat on üritus, mis laste sõnul peab jääma, sest just sellest saginast saavad nad  positiivseid emotsioone.

Ega meie jõuluaeg sellega veel lõppe. Meid ootavad ees päkapikutamine, kooli jõulupeod ja kirikus käik.

Usume, et oma jõuluüritustega koolis oleme suutnud luua igale lapsele mõnusa jõulutunde ja see tunne viiakse kaasa koduse kuuse alla oma pere keskele.

Omalt poolt soovin kõigile aega iseenda ja oma lähedaste jaoks. Imelisi jõule!

Kaisi Õispuu, meediaringi juhendaja

Print Friendly, PDF & Email