Solistica lõppvõistlusele pääses neli saarlast

RÕÕMSAD SOLISTID: Merilin Mälk (paremal) laulis demovoorus sisse oma lemmiku, Rihanna loo “The last time”,  Jutta Loviisa Juht aga Amy Winehouse’i loo „Valerie“.  MAANUS MASING

RÕÕMSAD SOLISTID: Merilin Mälk (paremal) laulis demovoorus sisse oma lemmiku, Rihanna loo “The last time”, Jutta Loviisa Juht aga Amy Winehouse’i loo „Valerie“.
MAANUS MASING

Eile selgusid solistid, kellel on võimalus osaleda jaanuaris toimuva Solistica 2016 lõppvõistlusel.

Kuressaare gümnaasiumis 22.–23. jaanuaril toimuva Eesti noorte lauljate konkursi Solistica 2016 eelvooru registreerus 148 solisti.

Edasi lõppvõistlusele pääses 54 lauljat, kes on jaotatud kolme vanusegruppi. Jutta Loviisa Juht (Kuressaare muusikakool, juhendaja Kairit Sepp) ja Merilin Mälk (KG, juh Helle Rand) võistlevad 7.–9. klasside vanuseastmes ning Alice Berens (KG huvikool Inspira, juh Pilvi Karu) ja möödunud aastal teisele kohale tulnud Kristiin Koppel (KG huvikool Inspira, juh Pilvi Karu) 10.–12. klasside vanuseastmes. Kokku oli eelvoorus konkureerimas Saaremaalt kakskümmend solisti.

Valiku demode põhjal tegi žürii koosseisus Helin-Mari Arder, Tuuli Velling ja Alar Kotkas. Žürii liige Tuuli Velling kinnitas, et edasipääsenute hulgas on väga häid lauljaid.

“Nüüd oleneb palju sellest, kuidas osatakse oma tugevad küljed lõppvoorus esile tuua,” lisas ta. “Kui loos on vähem kui kuus duuri, siis tuleks kindlasti läbi mõelda, kas selle laulu pinget on võimalik niimoodi üleval hoida, et see ka žüriid veenab,” soovitas Velling edasipääsenutele.

Velling selgitas, et tema jaoks mängis otsuse tegemisel rolli kolm peamist faktorit – hääl, valitud laul ja demo kvaliteet.

“Kõikides vanuserühmades oli kolm kuni viis lauljat, kes tõusid kohe teiste hulgast esile, sest nende esitus oli tervikuna tugev. Järgmistega läks aga keeruliseks,” tõdes Tuuli Velling.

Ta lisas, et oli ka paar lauljat, kelle puhul ta otsustas sisetunde põhjal: “Nende esitus ega lauluvalik polnud kaugeltki perfektsed, aga häälematerjal oli põnev. Neis tundus olevat potentsiaali ja iseloomu.”

Kuressaare gümnaasiumi muusikaõpetaja Laine Lehto selgitas, et žürii ei teinud oma otsust üheskoos, vaid igale liikmele saadeti vastav hindamistabel ja internetilingid, mille kaudu sai demosid kuulata. Sellegipoolest olid tulemused kõigil kolmel liikmel üsna sarnased. “Hästi palju sarnaseid arvamusi oli ja arvamused ühtisid just kõige tublimate osas,” märkis Lehto.

Ta lisas, et eelvooru saadetud demode üldine tase on iga aastaga tõusnud: “Eelvooru sõel on tihe ja osalejad on aastate jooksul aina paremaks läinud, ei tulda päris niisama katsetama.”

Lõppvõistluse žürii Lehto sõnul veel kokku pandud ei ole. “Läbirääkimised käivad,” sõnas ta, lisades, et üldiselt tahetakse Saaremaale tulla küll, aga konkursi aeg alati ei sobi kõigile.

22. jaanuaril algab konkurss 7.–9. klasside vanuserühma kontserdiga. 23. jaanuaril ehk laupäeval esinevad hommikupoolel 4.–6. klassid ja õhtul gümnaasiumiastme solistid. Pärast seda kui kõigi vanuseastmete parimad on välja selgitatud, järgneb grand prix’ voor, kus selgitatakse välja konkursi üldvõitja.

Print Friendly, PDF & Email