Poekülastajad annetasid 1725 kilo toitu

Kuressaare toidupangale appi tulnud lahked annetajad ostsid puuduses elavatele peredele kahe päevaga rekordilise koguse, 1725 kg toitu.

“Meie arvestuse järgi pole üle poolteise tonni varem kogutud – järelikult on seekord rekord,” tõdes vabatahtlik Marjana Luist.

Kui oktoobris toimunud toidukogumispäevadel kogusid vabatahtlikud kaupluste külastajailt 1413 kg toiduaineid, siis seekord üle 300 kg rohkem. Luisti arvates võib üks põhjus, miks tavalisest rohkem annetati, olla see, et käes on jõulukuu.

“Üks inimene ostis koguni kaks kärutäit ja ütles, et tuligi poodi just sellepärast, et toidupangale annetada,” rääkis Luist.  Tema sõnul oli kogutud toidukraami tootevalikus märgata, et annetajad on mõelnud, kuidas kitsikuses elavaid peresid saabuvate pühade puhul rõõmustada: maiustusi oli palju rohkem kui tavaliselt, samuti oli ostetud piparkooke ja mandariine.

Reedel Säästumarketis ostsid poekülastajad abivajajate jaoks 347 kg toitu, laupäeval Selveris 724 kg ja Rimis 654 kg.

Aktsioonis lõi seekord kaasa 24 vabatahtlikku.

 

Print Friendly, PDF & Email