Kabetajate jõulukiirturniiri võitis Algo Laidvee

Kabetajate jõulukiirturniir kujunes tugevaks ja esinduslikuks. Lisaks meie paremikule võistlesid Algo Laidvee (Tartu) ja Jüri Siim (Türi), kelle reitingud on kõrgemad kui Saaremaa kabetajatel.

Esimeses topeltvoorus õnnestus Jaan Truul Laidveed võita (1,5 : 0,5), kuid nagu varemgi juhtunud, andis ebaõnnestunud algus Laidveele vaid hoogu juurde. Kolmandas voorus alistas ta mõlemas partiis Jüri Siimu ning liikus võidukursil kindlalt edasi, pärideski turniirivõidu 11,5 punktiga 14-st.

Suurepäraselt alustas Jaanus Kiil, kes pärast kolmandat vooru juhtis võistlust 5 punktiga. Kuid järgmise nelja vooruga tuli vaid punkt lisaks ning šansid jõuda kõrgele kohale olidki kadunud. Vastupidiselt Kiilile alustas Villu Kallas kuue järjestikuse nulliga, kuid leidis siis oma mängu ja kogus kaheksast viimasest partiist 4 punkti. Laidveele järgnesid: 2. Jüri Siim 9,5 p; 3. Jaan Truu 9 p; 4.–5. Rein Kirst ja Jaanus Kiil 6 p; 6.–7. Ivar Truu ja Heino Tammeaid 5 p; 8. Villu Kallas 4 punkti.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email