Ajakirjanik Ain Lemberil täitus eile 50. eluaasta

Saarte Hääles põllumajandustoimetajana töötav Ain Lember on Saaremaa ajakirjandusmaastikul tuntumaid ajakirjanikke. Eile täitus tal 50. eluaasta.

Ain Lember on üks neid inimesi, keda ajakirjandusliku töö vaatevinklist on õnnistatud kadestamisväärse andega – sattuda oluliste sündmuste või uudiste lätete juurde. Olgu tegu mõne kohtumise, jutuajamise või dokumendiga, kust koorub välja miski, mis sunnib teda küsimusi esitama. Järgmisel päeval kõnetab see miski juba paljusid.

Konflikt ja selle avalikku­se ette toomine on ajakirjanduse pärisosa ning sellele põhimõttele on Ain oma töös alati tuginenud. Ühes sellega paratamatult kaasnevate probleemidega, mis eriti väiksemas kogukonnas võivad võimenduda ja teha ajakirjaniku töö jupp maad keerukamaks.

Õnneks on negatiivsel foonil siiski helgeid hetki, mis annavad põhjust taas toru tõsta või sukelduda digimaailma põhjatutesse varasalvedesse, et ammutada uut infot, millest vormida homne uudislugu või maalida pilt uuest probleemist.

Aini pikaaegne kolleeg ja sõber Kaie Rõõm-Laanet tõdes, et esimesed mälestused juubilarist on tal tegelikult juba lapsepõlvest. “Kõige esimesed mälestused on Ainist kui Lenini tänava poisist,” märkis ta. Kaie oli üks Aini naabritüdrukutest. “Nad Lenini tänava poistega käisid aeg-ajalt kambaga meie õues tüdrukuid kiusamas. Aga see on andestatud, kuna ta oli nii palju väiksem poiss,” meenutas Rõõm-Laanet.

Kolleegina on tal samuti Ain Lemberist palju toredaid mälestusi, seda nii raadiotöö ajast kui ka näiteks Kadi TV-st. Esmamulje Ainist kui kolleegist jäi Kaiele selline, et tegemist on kohati karmi, kinnise ja tõsise mehega.

Selle karmi ilme all oli ja on ka senini peidus väga hea huumoriga, tundliku hingega ja intelligentne inimene. “Ain on hästi laia silmaringiga ja kui Ain millessegi tööl panustab ja talle see asi korda läheb, siis paneb ta sinna sisse kogu oma hinge,” kinnitas Kaie Rõõm-Laanet. “Ain on väga truu ja kindlameelne kolleeg.”

Õnnesoovid, Ain!

Saarte Hääl

 

Print Friendly, PDF & Email