Itaalia telekompanii näitas ülistusfilmi Putinist

SÕBRA KINGITUS: Itaalia mõjukas telekanal näitas sel nädalal 90 minuti pikkust ülistusfilmi Vladimir Putinist. Kohalike ajalehtede hinnagul olevat see Silvio Berlusconi kingitus oma parimale sõbrale. it.SPUTNIKNEWS.COM

SÕBRA KINGITUS: Itaalia mõjukas telekanal näitas sel nädalal 90 minuti pikkust ülistusfilmi Vladimir Putinist. Kohalike ajalehtede hinnagul olevat see Silvio Berlusconi kingitus oma parimale sõbrale.
IT.SPUTNIKNEWS.COM

Esmaspäeval näidati Itaalia ühel juhtival telekanalil Rete 4 skandaalse sisuga dokumentaalfilmi “Il presidente”. Film on pühendatud Vladimir Putini 15 valitsemisaastale. Ajaleht Il Tempo ironiseerib, et filmi võiks väga hästi pealkirjastada ka nii: “Au Jumalale, Vladimir”.

Filmi esilinastuse eel toimus Roomas Vene teaduse- ja kultuurikeskuses selle tutvustus. Ettevõtmise korraldas kompanii Mediaset, kes rahastas ka filmi loomist. Itaalia ajalehed täpsustavad, et Mediaset on osa Itaalia hiiglaslikust valdusühingust Fininvest, mida kontrollib Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi.

“Putinit on selles filmis kujutatud väga taipliku, ettenägeliku ja otsekohese poliitikuna. Me oleme tänulikud Venemaale selle eest, et ta kaitseb läänemaailma terrorismi eest. Berlusconi pole ainus, kes saab aru Putini tähtsusest tänapäeva maailmapoliitikas. Putinit austavad ka meie praegune peaminister Matteo Renzi ja ekspeaminister Romano Prodi,” tsiteerivad Itaalia ajalehed Medisaseti presidendi Fedele Confalonieri pressikonverentsil öeldut.

Rooma ajaleht Il Tempo tutvustab aga dokumentaalfilmi nii: “See film on jutustus kangelasest ja teda ümbritsevast maailmast, tema tegudest sõja ja terrorismi pimedatel aegadel, üksmeele ja kindlate alustugede otsingutel.”

Leht jätkab, et Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi ei ole kunagi varjanud oma sõprust Putiniga. Ta võõrustas Putinit Sardiinia saarel asuvas luksuslikus villa Certosas ja kaitses teda Krimmi kriisi ajal 2014. aastal, kui Moskva ja Washingtoni suhted järsult pingestusid. Nüüd olevat aga Itaalia ekspeaministrist saanud Venemaa liidri tõeline biograaf. Kas see on iroonia või mitte, jääb arusaamatuks, kuid Il Tempo võrdleb Berlusconit koguni Eisensteiniga – nõukaaja alguse maailmakuulsa filmirežissööriga.

Putini isiksust on uues dokumentaalfilmis kujutatud mitmetahuliselt. On näidatud riigipea suhteid äriringkondadega, millest räägitakse Itaalia temperamentse jalgpalli vaimus. Eraldi osa on pühendatud Putini suhetele tähtsamate lääneriikide juhtidega, mis Itaalia lehe hinnangul olevat kui lõpmatu seebiooper.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email