Saarlasi kostitati ooperipäevade sooduspiletitega

Kahe päeva jooksul müüdi Orissaares, Kihelkonnal ja Kuressaares umbes 700 sooduspiletit Saaremaa ooperipäevadele.

Idee Saaremaal soodusmüük korraldada tekkis Eesti Kontserdi juhatuse liikme Jüri Leiteni sõnul oktoobris. «Rääkisime linnapeaga (Madis Kallas – toim), et kui linn toetab ooperipäevi, siis võib linn ka meilt midagi vastu küsida, midagi teistsugust,” selgitas Leiten. Nii tuldigi mõttele korraldada saarlastele eraldi eelmüük. Ürituse nimeks sai “Piletite salamüük saarlastele” ja mandril seda võimalust ei reklaamitud.

Eile lõunaks oli Saaremaal müüdud juba ca 500 piletit. “Kui räägime, et ligikaudu 12 000 piletit on üldse müügiks, siis 500 piletit kahe talvepäeva kohta on ikka väga hea tulemus ja nüüd teame, et vähemalt 500 saarlast on kindlasti saalis,” rõõmustas Leiten. Ta rõhutas, et ooperipäevade meeskonna eesmärk oli tulla saarlastele lähemale.

“Selle aktsiooniga proovime siduvat teed leida,” märkis ta ja lisas, et eelmüüki on plaanis korraldada ka 2017. aasta Saaremaa ooperipäevade raames. Suurem osa sooduspiletitest müüdi Kuressaares. Kihelkonnal ja Orissaares müüdi umbes 70 ja 100 piletit.

Eesti Kontserdi arendusjuht Kertu Orro ütles, et sooduspiletite müügist saadud rõõm on kahepoolne. “Eile Kihelkonnal oli hästi tore,” märkis ta, viidates, et sealsed eakad tundsid heameelt selle üle, et Eesti Kontsert on leidnud tee ka Eesti kaugematesse paikadesse.

Juuli lõpus toimuvatel ooperipäevadel saab esimest korda Eestis näha ja kuulda Georges Bizet’ ooperit “Pärlipüüdjad”. Selle etenduse piletid on juba peaaegu välja müüdud. Leiten märkis, et sellega seoses on tal tekkinud mõte, et kui ooperipäevad samasuguse tempoga edasi arenevad, võivad mõned ooperid tulevikus ettekandmisele tulla ka kahel päeval. “Vara veel, aga sinnapoole juba tüürime,” lisas Leiten.

Eelmüügi soodustused jäid vahemikku 25–50 protsenti.

Print Friendly, PDF & Email