Kuressaare Sepapaja pere jõuab telepubliku ette

Kuressaares tegutseva peresepikoja Sepapaja OÜ tegemisi näeb täna hommikul ETV saates “Maahommik”.

2012. aasta kevadel tegutsemist alustanud pereettevõttesse kuuluvad pereisa Jarek ning pojad Stig ja Rauno Paju. Jarek on sepa- ja metallitööd teinud pea 15 aastat ning peamised sepatöö võtted ja oskused ka poegadele edasi andnud.

Pojad Stig ja Rauno õpivad parasjagu ka kunstiakadeemias ehte- ja sepakunsti.

“Kui on suuremad tööd ja abi vaja, siis on poisid ikka Saaremaal,” kinnitas Jarek Paju. Ta märkis, et lisaks on sepapajas üks n-ö mittepereliikmest õpilane.

Paju tunnistas, et ega ta täpselt teagi, mispärast nad saatesse sattusid. Ise nad ses osas ekstra tähelepanu ei otsinud, nendega võeti ühendust. “Eelmisel aastal võtsime ühest investeeringufirmast investeeringu peale, äkki sealt kaudu siis kuidagi,” arvas ta.

Tööpuuduse üle Sepapaja peremees oma sõnutsi kurta ei saa. “Pigem on vahel selline tunne, et ei jõua tehtud kõike, mis tahetakse,” tunnistas ta. “Ei tohi kurta tõesti, asjad liiguvad tõusvas joones!”

Ta möönis, et sellist ettevõtet on tegelikult üsna keeruline toimima saada, kuid, nagu nüüd paistab, kõik on läinud kenasti. “Meil on kohalikke kliente piisavalt ja nüüd on juba ka välismaalt püsikliendid,” sõnas Jarek Paju.

Alles paar nädalat tagasi saabus ta Rootsist Sepapaja tehtud tööd paigaldamast. Ennast eraldi reklaamimas kuskil ei käida. Kõige paremini reklaamib end tehtud töö ise ja seni on see seda edukalt teinud.

Ühel aurulaeval Soomes saadi tööd näiteks seeläbi, et üks sealsetest töömeestest on Kuressaarest.

Põnevaid töid on olnud palju. “Võib-olla Kandlas asuva Roosi talu restorani trepi käsipuud oli üks väga huvitav töö. Aga kogu aeg on tegelikult huvitav,” nentis Jarek Paju.

Print Friendly, PDF & Email