Võlutrikid paberiga tõid saarlastele võidu (VIDEO)

VÕIT TULI! rõõmustavad tulevased dekoraator-stilistid Katrin Popkova, Kristi Jaago, Grete Murr, Maarja Toplaan, Liisu Maar, Janeli Aavik, Andrus Lei, Martin Anja ja Silver Hinno. ERAKOGU

VÕIT TULI! rõõmustavad tulevased dekoraator-stilistid Katrin Popkova, Kristi Jaago, Grete Murr, Maarja Toplaan, Liisu Maar, Janeli Aavik, Andrus Lei, Martin Anja ja Silver Hinno.
ERAKOGU

Kui mullu võtsid Kuressaare ametikooli disainiõpilased Europassi videokonkursil üldvõidu, siis tänavu kuulub neile rahvahääletuse võit.

Konkursil Eestit esindanud Kuressaare ametikooli noorte video “How (not) to make magic videos?” (eesti keeles “Kuidas (mitte) teha maagilisi videoid?”) võitis rahvahääletuse. Žürii hinnangul oli parim Leedus valminud klipp “No more mess with Europass” (e. k “Europassiga on segadusel lõpp”). Kummagi esikohaga kaasnes 2000 euro suurune kinkekaart.

Teise koha pälvis Tšehhi, kolmanda Hispaania ja neljanda Bulgaaria klipp.

“Võidus ma väga kindel ei olnud, see oli pigem üllatus,” ütles rahvahääletuse võitjate tiimi kuuluv dekoraator-stilistiks õppiv Katrin Popkova. “Finaalis oli ju kolm tugevat videot, koos meiega ka Tšehhi ja Bulgaaria.”

“Rebimine oli päris tihe,” leidis ka noori juhendanud õpetaja Merit Karise. “Loomulikult on võit suur tunnustus. Aitäh kõigile, kes meie poolt hääle andsid, meid toetasid.”

Karise hinnangul on žürii valik, Leedu video hästi tehtud, lausa professionaalne reklaam. “Samas oli leedukatel asjale hoopis erinev lähenemine: kui meie video pigem kerib põnevust ja annab lõpus vihje uurida järele, mida see europass endast kujutab, siis Leedu video on “puust ja punaseks” selgitus, mis see europass on.”

Tegid ise promo

Katrin Popkova sõnul oli rahvahääletuse võit töövõit. “Tuleb ju ise oma tööd reklaamida ja hääli koguda,” tähendas ta. “See oli nii arvestatudki – nagu ikka tänapäeva konkursside puhul –, et osalejad ise hääli kogudes reklaamivad nii oma videot kui ka europassi.”

Katrini ülesanne selle video juures oligi välja mõelda, kuidas kogu nn promotööd korraldada.

“See oli minu esimene konkurss, mis nõudis palju tööd ja suhtlemist,” rääkis Popkova. “Tuli kutsuda inimesi üles hääletama, välja mõelda, kellele, kus ja kuidas võiks oma tööd reklaamida ning miks peaks publik just meie poolt hääletama.” Katrini sõnul on kogu meeskond tänulik ka oma koolile, kes on noorte ettevõtmisi alati toetanud.

Võiduvideo oli tuleva aasta veebruaris kooli lõpetavate dekoraator-stilistide rühmatöö, mis valmis reklaamikursuse raames. “Kõik õpilased osalesid idee mõtlemisel ja filmimisel,” märkis Merit Karise.

Video monteeris Kaido Reemann multimeedia kujundaja lõpukursuselt, monteerimist nõustas Lauri Saluveer.

Kuressaare ametikooli noorte video valiti võistlusele saadetud 28 klipist esimese hääletusvooru 19 hulka ja sealt finaali viie parema sekka.

Hääletajatele auhinnad

Saarlaste video näitab vaatajaile nelja trikki: kuidas muuta voodilina paberilehtedeks, kuidas muuta heitgaas paberkuulideks, kuidas muuta aevastus märkmepaberiteks ning kuidas esitleda kõiki oma oskusi ja kvalifikatsioone ühes paberkaustas. “Maagilisi videotrikke, kus muudad kõiksugu asju paberiks, on tõesti keeruline teha,” kõlab nähtu kokkuvõte. Mullu võitis europassi-teemalise videokonkursi Kuressaare ametikooli meeskonna video “Elu tähtsad paberid”.

Aitamaks “saarlased” Europassi konkursil võidule, loodi ka Facebookis vastav lehekülg, kus oli muu hulgas kirjas lubadus loosida nii rahva- kui ka žürii hääletuse võidu korral hääletajate vahel välja erinevaid auhindu.

Kuna üks võitudest tuli, lähevad loosi kolm fotosessiooni, portreemaal ning T-särk ja riidest poekott, mille disainimisel on kasutatud kõrgtrükitehnikat.

Print Friendly, PDF & Email