Eesti Ekspress: Pädaste telgitagused on tumedad (7)

Eesti Ekspress kirjutab, et Pädaste mõisa kuulsas restoranis Alexander käituvad omanikud töötajatega halvasti. Lehe allikad, kes enamikus jäid anonüümseks, räägivad, et 50/50 Martin Breuerile ja Imre Sooäärele kuuluvas restoranis on näiteks palgad imeväikesed ning omanikud pole endale selgeks teinud, kas tegu on äri ja töötajate või isikliku teenijaskonnaga. Nii näiteks rääkis üks allikas EE-le, et omanikud sunnivad töötajaid neid teenindama kuni varahommikuni kestvatel olengutel.

Martin Breueri kohta öeldakse, et mehel on sügav alkoholiprobleem ning ta kohtleb töötajaid kui orje – karjub ja alandab neid kaastöötajate ees. Imre Sooäär seevastu jääb viisakaks, kuid peidab pea probleemide eest liiva alla. Mehed vaidlevat avalikult ka omavahel ning jagavat vastukäivaid korraldusi.

Üks Pädaste tuntumaid peakokki Peeter Pihel jäi EE-ga vesteldes diplomaatiliseks, kuid tunnistas, et oli ka raskeid hetki. “Pean tunnistama, et eks Pädasteski ole olnud hetki, kus tundsin, et enam ei jaksa või hakkas oma meeskonnast kahju,” märkis nüüd Rootsis töötav saarlane. Pihel nentis samas, et tipprestoranides on töö alati pingeline ning alati saab ära minna. Pihel ütles, et töö Pädastes tuli talle kasuks ning kui olukord oleks olnud nii hull, siis oleks ta juba varem ära läinud.

EE kirjutab ka, et paljud siiski kiidavad Alexandrit ning restorani nime oma CV-sse saamine on kvaliteedimärk. Samas on mitmed allikad maininud, et Pädastesse tahetaks tööle minna küll, kuid jäetakse minemata just omanike pärast. Üks endistest peakokkadest ütles, et näiteks Breuer on nõudlik, mis on hea, kuid samas muutuvad tema ebaviisakus ja käitumise jõhkrus lõpuks talumatuks.

Saarte Hääl vestles samuti Pädaste mõisa mitme endise töötajaga, kes soovisid anonüümseks jääda, ning ka nemad ütlesid, et kahjuks vastab Eesti Ekspressis kirjeldatu üsnagi paljus tõele.

Imre Sooäär kommenteeris EE-le, et tema on restorani igapäevajuhtimisest eemal ning usaldab Breuerit, kes on perfektsionist. Samas tõdes ka tema, et tipprestoranides ongi töö pingeline ja kokku saavad suured egod.

Martin Breuer ütles, et ei pea väärikaks astuda debatti oma endiste töötajatega, kes praegu töötavad konkurentide juures. Tema sõnul austab ta oma praegusi ja endisi töötajaid väga.

Print Friendly, PDF & Email