Õpilased loodavad katkenud Rootsi reisi teha kevadel

Kuressaare gümnaasiumi õpilased ja õpetajad, kelle Rootsi reis jäi laeva Tallinna naasmise tõttu ära, loodavad Stockholmi külastada kevadel.

Peamiselt Kuressaare gümnaasiumi kolme 11. klassi õpilastest ja õpetajatest koosnenud ligi 90-pealine reisiseltskond plaanis pärast Tallinnas toimunud messi Teeviit külastamist sõita laeval Victoria Stockholmi. Reede õhtul Tallinnast väljunud laev pöördus aga ööl vastu laupäeva illuminaatorivigastuse tõttu Tallinna tagasi.

KG õpetaja Madli-Maria Naulaineni sõnul teatati südaöö paiku läbi valjuhääldi tehnilisest rikkest ja otsusest Tallinna tagasi pöörduda.

11.c klassi õpilane Anett-Ursula Tatter veetis koos kaaslastega aega laeva ööklubis, kui kuulis sõbrannalt, et laev naaseb Tallinna. “Seda oli valjuhääldis öeldud, aga kuna ööklubis oli vali muusika, siis me seda teadet ei kuulnud,” rääkis ta. “Algul tõesti ei saanud aru, miks me peame tagasi minema, aga kui infoletist selgitati meile, et laeva illuminaator läks katki ja parem on tagasi minna, tundus see mõistlik otsus.”

Nii Naulaineni kui ka Tatteri sõnul suhtus enamik reisijaid juhtunusse ja tagasipöördumisotsusesse rahulikult. “Võib-olla mõni täiskasvanu, kes Estonia hukust rohkem teadis, tundis veidi hirmu, aga  mingit paanikat ei olnud kuskil märgata,” kinnitas Tatter.

Küll aga olid paljud reisijad tormise mere tõttu kõikunud laeval merehaiged.

“Neil, kelle kajutid olid viiendal korrusel, oli päris halb olla – enamik olid merehaiged ja oksendasid,” rääkis Tatter. “Neil aga, kes olid kaheksandal korrusel, polnud eriti midagi viga.” Kuulnud, et laev võttis kursi tagasi Tallinna poole, jätkasid noored pidutsemist – tulid ka need, kes end enne halvasti tundnud olid.

Naulaineni sõnul oli osa reisiseltskonnast pettunud, et Rootsi ei jõutudki, teised aga, kes end halvasti tundsid, tundsid kergendust, et pääsesid järgmisel tormisel ööl merel loksumisest.

Tallinna sadamasse jõudis laev kella kuue paiku hommikul. Reisijatele pakuti tasuta hommikusööki. Kes soovis, võis laevas ka lõunatada ja päeva veeta.

Kuressaare rahvas võimalust laeva jääda siiski ei kasutanud. Osa seltskonda asutas end pärast hommikusööki kella 10 paiku koju sõitma – oli ju üks saarlased pealinna toonud buss jäänud Tallinna. Teised, kes eelistasid mõne tunni Tallinnas veeta, saabusid hilisema bussiga.

Naulaineni hinnangul pole laevafirmale midagi ette heita – reisijatele anti piisavalt infot ja  nende eest hoolitseti hästi. “Nad pakkusid väga hea lahenduse – praegu saame raha tagasi ehk Stockholmi läheme hoopis kevadel,” lausus õpetaja.

Print Friendly, PDF & Email