Agnes Aaslaid hoiab 600 inimest asjadega kursis

KODUSAAREL: Ehkki Agnes Aaslaid elab mandril ja käib tööasjus tihti ka Ida-Virumaal, satub ta ikka kodusaarele käima. TAMBET ALLIK

KODUSAAREL: Ehkki Agnes Aaslaid elab mandril ja käib tööasjus tihti ka Ida-Virumaal, satub ta ikka kodusaarele käima.
TAMBET ALLIK

Suhtleja, korraldaja ja rõõmus võiksid olla kolm peamist märksõna, mis Agnes Aaslaidu iseloomustavad. See kooslus ei ole teda seni alt vedanud.

Praegusel ajal viib töö Agnese tihtipeale Ida-Virumaale Sillamäele. Ta töötab suurettevõttes Molycorp Silmet AS, mis tegeleb muldmetallide tootmisega, suhtekorraldajana. “Suhtekorraldaja või siis kommunikatsioonitegelane, kuidagi peab ennast nimetama,” naerab ta ise. Agnese ülesanne on hoida ligi 600 töötajat kursis firmas toimuvaga. Tema õlul on ka ürituste, näiteks perepäevade, korraldamine. “Et inimesed oleksid teadlikud, milliseid arenguid on ettevõttes, ja samuti üritan luua üleüldist meie-tunnet,” räägib ta.

Eriti uhke on Agnes viimase perepäeva üle, kuhu tal õnnestus esinema kutsuda Anne Veski ja mitu eesti “eurolaulikut”. “Linnavalitsuse (Sillamäe – toim) inimesed olid üllatunud, et nii suur mass eesti artistide peale kohale tuli.”

Leidis huvitavaid persoone

Agnes poleks osanud arvata, et hakkab vene keelt kasutama töö juures. Kooli ajal idanaabrite emakeel ta lemmikainete hulka ei kuulunud. “Omamoodi on maailm kohe avardunud.”

Pärast Molycorp Silmetis tööle asumist on tema tutvusringkonda sattunud üha enam vene rahvusest inimesi. Tagasihoidlikult märgib Agnes, et ega ta vene keel sorav veel ole, kuid suhtlemine, venekeelsete telesaadete ja uudiste vaatamine ning lugemine aitavad kõvasti kaasa.

Kitsaks ei saanud palju näinud ja palju käinud Agnese maailma pidada ka varem. Nimelt on Agnesel anne leida huvitavaid persoone. Varemalt kuulus see ta töökohustuste hulka.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email