Orkaanil 170 saarlast

Pärnus algas eile Kaitseliidu suurõppus Orkaan, millest võtab kolme päeva jooksul osa kokku ligi 1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku. Saaremaa malev osaleb Orkaanil ligi 170 kaitseliitlasega, kes täidavad erinevaid rolle.

Saaremaa maleva staabiülem malevapealiku ülesannetes kapten Margo Sai ütles, et paarkümmend nendest on toetavas tegevuses ja ülejäänud täidavad taktikalisi ülesandeid. Üksused liikusid Pärnusse reedel kahes jaos: osa hommikul, teised õhtupoolikul. Tagasi ollakse pühapäeva pärastlõunal.

“Loodame, et ilm püsib stabiilsena ja meie üksuste liikumine ei ole väga häiritud. Saarele jääb piisavalt võimekust, kui tormist ja veetaseme tõusust tekkinud probleemide likvideerimine peaks vajama meie toetust,” kinnitas Sai.

Print Friendly, PDF & Email