Linnapea: staadion olgu rahvale avatud (8)

LINNASTAADIONIT AVAMAS: Madis Kallase poolest kulugu mõni spordiobjekt pigem kiiremini ära, aga see peab olema võimalikult tihedas kasutuses. RAUL VINNI

LINNASTAADIONIT AVAMAS: Madis Kallase poolest kulugu mõni spordiobjekt pigem kiiremini ära, aga see peab olema võimalikult tihedas kasutuses.
RAUL VINNI

Kuressaare linnapea Madis Kallas ei pea õigeks, et linna suuremad spordirajatised on avatud vaid nö pärissportlastele, ja lubab selles osas muudatusi tuleval aastal.

 

Kuressaares on uuenduskuuri läbimas kunstmurustaadion. Saarte Hääleni on jõudnud kahtlused, et sarnaselt linnastaadioniga ei anta ka seda kõikide linnakodanike käsutusse. Teadupoolest on linnastaadionile niisama jooksma minek keeruline, enne tuleb endale näiteks aeg broneerida ning staadioni väravad on lukus.

Linnapea Madis Kallas ütles eile, et väljak ei ole veel avatud ja selle kasutamise korra töötab spordikool välja vahetult enne avamist.

“Kunstmuruväljak on ehitatud ennekõike jalgpallurite ja kooliõpilaste tundide vajadustest lähtuvalt, seega esmalt saavad väljakut kasutada nemad,” rääkis Kallas, kuid lisas, et linna eesmärk on, et kõigil vabadel aegadel võiks kunstmuru olla vabas kasutuses.

Linnapea lubas, et 2016. aastal avatakse ka linnastaadion kõikidele soovijatele. “See, et 2015 oli staadion väga tihti suletud, on kahetsusväärne,” tõdes Kallas. “Järgmisel aastal peab staadion olema avatud ja lihtsasti ligipääsetav kõigi soovijate jaoks.” Linnapea lisas, et selleks leitakse kindlasti lahendus.

Paar nädalat tagasi oli probleem Kuressaare gümnaasiumi ujulat kasutada soovinud päästjatel, kes soovisid linnalt toetust, et kasutada ujulat vabadel aegadel.

Kahjuks ametnikud esmalt keeldusid, kuid pärast linnapea sekkumist said päästjad siiski võimaluse kuni aprillikuuni ujulat kasutada.

Madis Kallas on oma sõnul varemgi toetanud ideed, et omavalitsuste spordirajatised võiksid ikkagi olla võimalikult palju rahva kasutada ning vabamatel aegadel võiks kaaluda rajatise soodushinnaga kasutada andmist, kui selleks on vajadus.

Linnapea kinnitas, et töö selle nimel käib. “Kõik spordiobjektid on ehitatud spordi ja liikumisharrastusega tegelemiseks. Praegu on meil selles osas Kuressaares selgelt arenguruumi ning tulenevalt oma taustast olen ma selle üheks eesmärgiks võtnud,” kinnitas linnapea. Ta lisas, et tema poolest kulugu mõni spordiobjekt pigem kiiremini ära, aga see peab olema võimalikult tihedas kasutuses.

“Liikumisharrastusest lugupidavad inimesed on terved ja linnale hindamatu väärtusega,” sõnas Madis Kallas.

Print Friendly, PDF & Email