JUHTKIRI: Kahekordsest tõusust

Munitsipaalkorterite üüritõusus ei ole iseenesest midagi tavapäratut. See, et hüpe aga peaaegu kahekordne on, tekitab ilmselt tuska nii mõnelegi kuressaarlasele, kes neis kortereis elavad. Muidugi tuleb tunnistada, et võrreldes eraomanduses olevate korterite üüriga jääb munitsipaalkorterite üür endiselt suhteliselt madalaks.

Üsna järsu hinnatõusu võis tekitada asjaolu, et seitsme aasta eest kinnitatud üürimäärad olid lihtsalt väga madalad. Võib-olla ei tunduks peatne hinnatõus nii järsk, kui ka vahepealsel ajal oleks üürimäära küsimus üles võetud ja hinda järk-järgult tõstetud. Tõsi, lõpptulemus oleks ilmselt ikkagi sama.

Munitsipaalkorterite ja nende üüri puhul on aga eraldi küsimus see, kes nendes korterites elavad. Nii mõnedki linnale kuuluvate korterite asukatest on üksikud pensionärid, endised sundüürnikud, kes Eesti taasiseisvumise järgsetel aastatel oma elukohast ilma jäid. Hea, et linn neile küllaltki odavalt eluruume pakub, kuid järgmine hinnatõus võiks olla siiski veidi leebem.

Print Friendly, PDF & Email