Uus tehnoülevaatuspunkt tuli konkurentsi pakkuma (10)

TÖÖ KÄIB: Alles nädala algul Pikk tn 79C uksed avanud uuel tehnoülevaatuspunktil selle juhataja Meelis Raaperi rõõmuks kliente juba jagub. TAMBET ALLIK

TÖÖ KÄIB: Alles nädala algul Pikk tn 79C uksed avanud uuel tehnoülevaatuspunktil selle juhataja Meelis Raaperi rõõmuks kliente juba jagub.
TAMBET ALLIK

Nädala algul Kuressaares Pikal tänaval avatud tehnoülevaatuspunkt on Saare maakonnas viies. N-ö turule tuldi, et konkurentsi pakkuda, ja näib, et kliente jagub.

“Saaremaal oli seni üks veoautode ülevaatuspunkt. Tahtsime tekitada väikese konkurentsimomendi,” ütles Meelis Tehnoteenused OÜ juhataja Meelis Raaper. Ta märkis, et selles teises kohas teeb veoautode ülevaatust üks mees. Kui temal juhtus aga vaba päev olema, ei teinud Saaremaal veokitele keegi ülevaatust. “See oli üks ajend, konkurentsi on ikka vaja,” kinnitas Raaper.

Kliente paistab esimeste päevade põhjal jaguvat. Sellest annavad tunnistust ka märjad rehvijäljed hoones sees. “Rahvast juba käib, aga eks praegu on tegu ka sellise lahtitegemise momendiga. Kui palju siin käima hakkab, selgub tegelikult alles hiljem,” tõdes ta. “Pause tekib ka, aga keegi on ikka sees – kes tuleb uudistama, kes midagi mõõtma.”

Uus tehnopunkt on avatud esmaspäevast laupäevani. Ehkki Meelis Tehnoteenuste “präänik” on ülevaatus veoautodele, teevad nad seda ka kõigile teistele sõidukitele.

“Tegelikult jah, kõikidele sõidukitele, mis tahavad ülevaatust – mootorrattad, traktorid, veoautod, sõiduautod, kerghaagised, suured haagised,” kinnitas Raaper. Ka busse ei saadeta sellest tehnopunktist tagasi.

Tehnoülevaatuspunktis töötab peale Meelis Raaperi ka Ilmar Mänd. Mõlemal mehel on tehniline haridus ja läbitud vastavad koolitused, samuti on mõlemad ülevaatusi teinud juba aastaid.

Kui hindadest kõnelda, tõdes Raaper, et hinnad on maakonna kõigis tehnoülevaatuspunktides laias laastus üsna sarnased. Neil maksab sõiduauto ülevaatus 35 eurot, n-ö väikese veoki ülevaatus 40 eurot ja mootorrattal 15 eurot. Kerghaagise ülevaatus maksab 10 eurot.

Uurides ülejäänud nelja ametliku tehnoülevaatuspunkti hinnakirju lähemalt, selgub, et väga palju need tõesti ei erine.

Metra tehnopunktis maksab mootorratta ülevaatus hinnakirja järgi 20 eurot, sõiduautol 35 eurot, veokil 40 eurot, kerghaagise ülevaatus maksab sõltuvalt massist kas 15 või 25 eurot ja traktor 25 eurot. Pensionitunnistuse esitamisel pakutakse Metras sõiduautole soodushinnaga ülevaatust, mis maksab 15 eurot.

Tesman Autos küsitakse sõiduauto ülevaatuse eest 30 eurot ja kaubikul 35 eurot. Ülevaatust teeb Kuressaares ka GoBus AS, kus sõiduauto ülevaatuse eest tuleb tasuda 35 eurot ja veoauto puhul 40 eurot. Mootorratta ülevaatuse eest küsitakse seal 10 eurot, haagise puhul 10–13 eurot.

Suuremate haagiste ülevaatus läheb maksma 20–25 eurot. Traktori ülevaatus maksab 20 eurot ja traktori haagisel 10 eurot. Väikebussi ülevaatuse eest tuleb välja käia 40 eurot ja mõnevõrra suurema bussi korral 55 eurot.

Muhus Soondas tegutseva tehnoülevaatuspunkti Collester OÜ hinnad on aga järgmised: mootorratas 15 eurot, sõiduauto 35 eurot, veok 40 eurot, haagis ja traktorihaagis 15 eurot, piduritega haagis 20 eurot ja liikurmasin, suurem traktor 25 eurot.

Print Friendly, PDF & Email