Solistica eelvoorus 148 solisti

Tuleva aasta 22.–24. jaanuaril toimub Kuressaare gümnaasiumis taas Eesti noorte lauljate konkurss Solistica, mille demovooru on registreerunud 148 solisti. Demosalvestusi laekus korraldajatele 13 maakonnast.

Konkursil võisteldakse kolmes vanuserühmas. Kõige tihedam konkurss on gümnaasiumiastmes, kus on 54 osalejat. Oluliselt vähem ei ole soliste ka teistes vanuserühmades. 7.–9. klasside kategooria on esindatud 53 ja 4.–6. klasside vanuserühm 41 solistiga.

Lõppvõistlusele pääseb 4.–6. klassist 16 lauljat, 7.–9. klassist 18 lauljat ja 10.–12. klassist 20 lauljat. Selle üle, kes edasi pääseb, otsustab žürii koosseisus Alar Kotkas, Helin-Mari Arder ja Tuuli Velling.

Edasipääsu on endale juba kindlustanud Solistical 2015 kõigist vanuserühmadest esikolmikusse jõudnud seitse laureaati.

Kes pääsevad Solistica 2016 lõppvooru, selgub 15. detsembril.

Möödunud aastal registreerus konkursile 156 solisti. Saarlastest oli toona parim Kristiin Koppel, kes saavutas gümnaasiumi vanuseastmes teise koha ja žürii eritunnustuse kui parim naisartist.

Print Friendly, PDF & Email