Kabetajad võistlesid tugevas konkurentsis

22. rahvusvahelise kabeturniiri Nõmme Sügis meeste turniiril osales 50 kabetajat, sh ka saarlased. Kuigi kohal oli terve eelmise aasta esikolmik (Arno Uutma, Urmas Väärtnõu ja Konstantin Selli), tõusid seekord esiplaanile teised kabetajad. Võitis Argo Unnuk 7 punktiga 9-st, järgnesid Zigmars Rumbenieks ja Arvo Rist 6,5 punktiga. Igati väärikas seltskond, kellest igaüks on tulnud korduvalt Eesti või Läti tšempioniks.

Ivar Truu alustas suurepäraselt, võites avavoorus Sellit ja viigistades teises voorus meister Villem Lüüsiga. Suurmeister Uutma sai Truust siiski raskustega jagu, kuid kohe saavutas Truu veel ühe hea võidu meistrikandidaat Arvo Viiderfeldi üle. Paraku tõid edasised viis vooru talle vaid 1,5 punkti ja kokkuvõttes oli ta 4 punktiga 30-nes.

Jaan Truu alustas kaotusega Unnukile, kuid edasi läksid asjad paremuse poole kuni kuuenda vooruni, mil teravas partiis tuli alistuda Lüüsile. Kokkuvõttes oli Jaan Truu 5 punktiga 17-nes. Tuleb rahul olla, sest osavõtjatest oli tal paremuselt alles 23. reiting.

Jaan Truu

 

Print Friendly, PDF & Email