Ossinovski kaalub toidumakse (8)

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul kaalutakse sotsiaalministeeriumis koostatava toitumise rohelise raamatu raames ühe variandina ka toidumakse ning ebatervislike toodete reklaami piiranguid; samas on need suunad hetkel arutlemisel ja anlüüsimisel ning mingeid otsuseid veel vastu võetud pole.

“Need arutelud sel teemal tõepoolest käivad erinevate rühmadega, dokument iseenesest on veel toores,” ütles Ossinovski.

“Selle eesmärk väga lihtne, loomulikult me näeme seda, et Eestis nagu paljudes teistes riikides on juhtunud, et koos heaolu kasvuga kasvab ka ülekaaluliste ja rasvunud inimeste osakaal, eriti murettekitav on seis lastega. Ülekaaluliste laste protsent kasvab väga jõudsasti ja kahtlemata ei ole siin mingit küsimust, et selle taga on kaks teemat, esiteks on liikumisaktiivsuse vähenemine laste seas ja teisest küljest on see ebatervislik toitumine,” selgitas minister.

Selles kontekstis on Ossinovski sõnul võimalik läheneda kolme erinevat teed ja neid kolme teed ka analüüsitakse – need on teavitus- ja ennetustegevus, erinev maksustamine ning reklaamipiirangud.

 

Print Friendly, PDF & Email