Sokid kogunevad

Saarte Hääle toimetusse oli eilse seisuga toodud 29 paari villaseid sokke, mis lähevad Saare maakonnast pärit ajateenijatele. Kõige enam on ühe inimese poolt korraga toodud kaheksa paari sokke ja kõige eakam sõdurpoistele sokkide kuduja on Saarte Häälele teadaolevalt 88-aastane.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor Piret Pao-mees ütles, et Kaitseliidu Kuressaare staapi on toodud kuus paari. Ajateenijatele tahetakse sokid üle anda hiljemalt 18. detsembriks ehk enne, kui algavad ajateenijate puhkused. Sokke saab tuua 7. detsembrini.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna Orissaare jaoskonna esinaine Anneli Pitk lausus, et Orissaare raamatukogu lugemissaali ja Kirde poodi on praegu toodud vaid neli paari, kuid praktika on näidanud, et suurem osa sokkidest jõuab kohale viimastel päevadel.

Sokikampaaniat korraldab seitsmendat korda naiskodukaitse Saaremaa ringkond koostöös Kadi raadio ja ajalehega Saarte Hääl. Kingisaajate nimekirjas on sel aastal 138 Saare maakonnast pärit ajateenijat.

Sokkide kudumisel võiks silmas pidada jalanumbreid vahemikus 44–47. Lisaks eelpool mainitud kohtadele saab sokke viia veel Salme lasteaeda, Leisi vallamajja, Tornimäe koolimajja, Valjala noortekasse või tööpatta. Möödunud aastal annetati kampaania käigus 176 sokipaari.

 

Print Friendly, PDF & Email