Ruhnu sadamahoones oli tulekahju (1)

Eile Ruhnu sadamahoone saunas puhkenud tulekahjus sai sauna sisustus tugevalt kahjustada, kuid hoone suudeti mahapõlemisest päästa.

Päästeameti Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais ütles, et sadamatöötaja võttis kohaliku päästekomandoga ühendust pärast kella 8 hommikul ning tulekahju lokaliseeriti kell 8.44 ja kustutati kell 9.55. Sadamahoone umbes 20 ruutmeetri suurune saun sai tugevaid kahjustusi, kuid hoone suudeti päästa.

Ruhnu ainus päästetöötaja Heiki Kukk ütles, et põleng tekkis arvatavasti saunakerise automaatika rikkest. Tulekahju tagajärjed võinuksid tema sõnul olla ka ulatuslikumad, kuid õnneks olid uksed ja aknad kinni ning hapniku juurdevool seega piiratud.

Põlengu kustutamisest võttis tuletõrjeautoga saabunud päästetöötaja kõrval osa veel 6–7 meest, kes kõik väärivad Kuke kinnitusel abivalmiduse eest kiitust. “Saime hästi hakkama, aga vaja on mõelda sellele, kuidas veel paremini hakkama saada,” rääkis Kukk, viidates vajadusele anda vabatahtlikele tuletõrjealast väljaõpet, et iga mees teaks täpselt, mida teha. “Peame aru saama, et Ruhnus sõltub kõik ainult meist endist, mujalt meil abi loota ei ole.”

Heiki Kuke sõnul luuakse saarel lähiajal Ruhnu vabatahtlik päästerühm.

Viimati oli Ruhnu saarel tulekahju 2013. aastal, kui põles üks vanametalli hoiustamiskoht. Sellele eelnes Luise kaupluse põleng 2005. aasta novembris ja suitsusauna hävimine tules sama aasta mais. Mõned korrad on ette tulnud ka kulupõlenguid.

Print Friendly, PDF & Email