Kümnene Külasema selts pidas maha vahva peo

MUSI MAMMA MALLELE: Seltsi eestvedaja Malle Mätas võttis vastu palju õnnesoove. Saue elanik Indrek Tiidemann, kellel Muhus maakodu, peab ennast vist rohkem Külasema elanikuks kui sauelaseks. KALMER SAAR

MUSI MAMMA MALLELE: Seltsi eestvedaja Malle Mätas võttis vastu palju õnnesoove. Saue elanik Indrek Tiidemann, kellel Muhus maakodu, peab ennast vist rohkem Külasema elanikuks kui sauelaseks.
KALMER SAAR

Tänavusel Kodukandi küladekonkursil rahva lemmikuks osutunud Külasema küla Muhumaal on oma seltsitegevusega kõneainet pakkunud kümme aastat.

Ümmargust tähtpäeva tähistati lustaka peoga laupäeval Hellamaa külakeskuses.

Seltsi eestvedaja Malle Mätas, kelle Sepahansu taluperet tunnustati kaks aastat tagasi üleriigilise auhinnaga “Kogukonnapärl 2013”, võttis laupäeval vastu õnnesoove nii muhulastelt kui ka saarlastelt.

Külasema seltsi liikmetele ütlesid häid sõnu Muhu vallavanem Raido Liitmäe, Veeve Kaasik Kõljala kultuuriseltsist Kevade ning paljud ettevõtjad ja taidluskollektiivide esindajad.

Külasema seltsi tiiva all tegutsevad tantsurühm Kodukootud, meesansambel, külakapell Metsakohin ja mitme lavastusega maha saanud näitering. Seltsi eestvedaja mamma Malle (nii külaelanikud seltsi esimeest kutsuvad) initsiatiivil on toimunud lugematu arv ettevõtmisi.

Mõne aasta eest valminud külakojas on selts võõrustanud külalisi lähemalt ja kaugemalt. Selle vabaõhulaval on etendatud näitemänge ja korraldatud kontserte. Huvilised on samas uudistanud näitust küla ajaloost. Külal on oma videokroonika, mille on koostanud Ilmar Põldemaa. Segarahvatantsurühma juhendab samast külast pärit Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Mall Noormets.

Rääkides tänavustest meeldejäävamatest ettevõtmistest, meenutas Malle Mätas suvist laulu- ja tantsupäeva, merereisi Muhu uisuga Pärnumaale Lindi küla korraldatud viie küla kokkutulekule, osavõttu Karala küla avatud saunapäevast ja üleriigilisest maapäevast Säreveres. Esinemisi ja reise on olnud veelgi.

Seekordsel sünnipäevapeol Külasema taidlejad ise publiku ette eriti ei kippunud. Peoliste tuju üleval hoidmise eest hoolitsesid külalisesinejad. Tõsi, näitering ikkagi väikese etteaste tegi ning ansamblil ja tantsijail tuli ka korraks rahva ette astuda.

Külasema seltsi traditsiooniline aastavahetuspidu toimub 9. jaanuaril Vanatoal.

 

Print Friendly, PDF & Email