JUHTKIRI: Vähe tahad, üldse ei saa? (4)

Kes poleks kuulnud rahvatarkust: “Palju tahad, vähe saad. Vähe tahad, üldse ei saa.”

Kuressaarele au ja kuulsust toonud päästekomando ei tahtnud palju – vaid kord nädalas tasuta kasutada Kuressaare gümnaasiumi ujulas üht ujumisrada. Paraku öeldi päästjatele ära – linnal polevat raha, et neile seda võimaldada. Pealegi olevat bassein päästjate soovitud ajal väga hõivatud.

Samas leidis linnavalitsus piisavalt raha selleks, et maksta kinni oma ametnike tervise turgutamine Georg Otsa spaas. Mis sest, et linnale kuuluva Kuressaare gümnaasiumi ujula kasutamine olnuks odavam ja raha jäänuks linna kukrusse.

Kui Saarte Hääl päästjate ujumisvõimaluste vastu huvi tundma hakkas, selgus üht­äkki, et linn siiski saab päästjate soovile vastu tulla.

Kas tõesti peab esimene reaktsioon olema keeldumine? Ehk tasub pisut järele mõelda, asja põhjalikumalt uurida ja kalkuleerida enne, kui eitav vastus anda? Või ei jätku kümnete töötajatega linnavalitsuses selleks piisavalt aega ega inimesi?

Print Friendly, PDF & Email