Heiki Hansole antakse kodanikupäeva aumärk

KÄEPIGISTUS ISALT: Brüsselist tunnustusega Orissaarde saabunud Heikil surub kätt tema isa Andres Hanso.  IRINA MÄGI

KÄEPIGISTUS ISALT: Brüsselist tunnustusega Orissaarde saabunud Heikil surub kätt tema isa Andres Hanso.
IRINA MÄGI

Siseministeerium tunnustab kodanikupäeval aumärgiga 15 tublit Eesti inimest, nende hulgas ka arboristi ja kodanikuaktivisti Heiki Hansot, kelle eestvõtmisel sai Orissaare staadionitammest tänavune Euroopa aasta puu.

Hanso kandidatuuri esitas Orissaare vallavalitsus, kes oma põhjenduses märgib, et seoses aasta puu valimisega tekkis Orissaarde turismiobjekt, mida külastavad huvilised ka teistest Euroopa riikidest. Tamme kujutist on kasutatud paljudel meenetel (kruusid, kaardid, seinakellad jm).

“Saaremaa on Heikile südamelähedane, sest siin asub tema sünnikodu. Tema entusiasm kogukonna huvide eest seisjana on pälvinud paljude saarlaste heakiidu ja toetuse. Tal on julgust ja ettevõtlikkust pöörata tähelepanu probleemidele ja otsida lahendust, kaasates nii kohaliku kogukonna kui ka Eesti tervikuna,” öeldakse vallavalitsuse taotluses.

Heiki Hanso oma sõnul on tema järgmine “tamm” Väikese väina tammi avade ehitamine. Selleks algatas ta allkirjade kogumise toetuskirjale, mis jõudis septembris riigikogu keskkonnakomisjoni.

Siseministeerium annab 18. korda välja kodanikupäeva aumärke inimestele, kes edendavad kodanikukasvatust, väärtustavad kodanikuteadvust või teevad vabatahtlikku tööd oma kogukonnas. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid ning tänavu esitati kokku 87 taotlust. Ettepanekud vaatas läbi siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kes otsustas välja anda 15 aumärki.

Kodanikupäeva aumärgid annab kodanikupäeval, 26. novembril Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoones toimuval pidulikul tunnustus-
üritusel üle siseminister Hanno Pevkur. Samas kuulutab kultuuriminister Indrek Saar välja aasta kodaniku 2015.

Print Friendly, PDF & Email