Estonia tutvustas lastele balletti

TANTSU ÕPPIMAS: Esimeses reas Lisandra Olop, Leelo Kald, Enelin Jõelaid ja Kristin Siiner. LILJAN SEPP

TANTSU ÕPPIMAS: Esimeses reas Lisandra Olop, Leelo Kald, Enelin Jõelaid ja Kristin Siiner.
LILJAN SEPP

Rahvusooper Estonia lasteaia ja algklasside lastele mõeldud haridusprojekt “Balletilugu” jõudis eile ja üleeile Saaremaale.

Estonia noortetöö juht Tuuli Potik ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et projekti eesmärk on tuua lapsi balletile lähemale ja tutvustada rahvusooperi tegemisi: “Näidata, et ballett ei olegi nii võõras, nagu mõnikord arvatakse.”

Lastele räägiti balleti ajaloost ja demonstreeriti ka mitmeid balletinumbreid. Lisaks said lapsed ise proovida balletiseelikuid ja varvaskingi ning koos rahvusballeti tantsijatega õppida selgeks ka ühe tantsu. Potik märkis saates, et neid võeti väga soojalt vastu: «Vastuvõtt on olnud väga hea, väga soe, kõik ütlevad, et tuleksime tagasi. Selles mõttes on meie jaoks see juba korda läinud,” lisas ta.

Noorteprojekti jõudmist mitmetesse linna- ja ka maapiirkondade koolidesse toetas programm “Teater maale”. Potik lisas, et tuleval aastal on rahvusooper Saaremaale tulemas veel kahe projektiga, mis on mõeldud vanematele õpilastele.

Teisipäeval oli “Balletilugu” Valjala rahvamajas, kus lisaks Valjala lasteaia- ja algklassilastele olid balletiga tutvuma tulnud Kahtla lasteaed-põhikooli õpilased. Ürituse jäädvustanud Liljan Sepa kinnitusel meeldis nii õpilastele kui lasteaialastele “Balletilugu” väga. “Poistele meeldis Kratt ja tüdrukutele katkend “Luikede järvest”,” märkis ta ja lisas, et ootusärevalt lähevad Valjala algklassid nüüd detsembris Estoniasse vaatama balletti “Pähklipureja”.

Print Friendly, PDF & Email