Aerofoto Valjalast üllatas naerunäoga põllul (5)

uudis_naerevpold

Maa-amet avalikustas 2015. aastal oma kaardirakenduse tarvis tehtud aerofotod. Nagu ikka, satub piltidele igasuguseid huvitavaid objekte, mis taevaavarustest paistavad sootuks teistsugused kui maa pealt vaadates. Kui neid maapinnal üldse võimalik vaadata on. Ühena sellistest toodi välja Valjala vallas Ariste külas Reinu kinnistul asuv põld, mida kaunistas justkui vaba käega visandatud kriipsujuku nägu.

Kati Mook, kes on üks kinnistu omanikest, hakkas Saarte Hääle küsimuse peale telefonis naeru kõhistama. “Olen täitsa kursis,” naeris ta ja selgitas, et nägu sai põllule meisterdatud täiesti teadlikult. Maalimistehnikaks oli sedakorda vilja topeltkülv. Kati Mook ütles, et nad olidki elukaaslasega mõelnud, kuidas see paistma jäi, kui üldse. Maa-ameti fotosid vaadates võis tunnistada, et täitsa arusaadavalt.

Mook rääkis, et idee tuli neil hoopis ühe müstilise loo tõttu. Nimelt avastasid nad 2013. aastal taevast tehtud piltidelt, et nende põllu peale on tekkinud päikeseratta kujutis. Nemad ise seda sinna teinud ei olnud. Veelgi segasemaks ajas asja, et sellist kujundit oli nähtud ka ühel teisel, kuid samuti neile kuuluval põllul.

Print Friendly, PDF & Email