Margus Muld – legendaarne telemees, kel mõte töötab 24/7 (2)

JÄRJEKORDNE LUGU ON SÜNDIMAS: Mis asjust Margus Muld Saare maavanemat Kaido Kaasikut usutles, saab ilmselt telest teada. RAUL VINNI

JÄRJEKORDNE LUGU ON SÜNDIMAS: Mis asjust Margus Muld Saare maavanemat Kaido Kaasikut usutles, saab ilmselt telest teada.
RAUL VINNI

Kui üdini aus olla, siis päris 24 tundi ja 7 päeva nädalas mitte. Vähemalt kuus-seitse tundi ööpäevas Margus Muld tööasjadele ei mõtle. Sel ajal ta lihtsalt magab.

Mõte peab Margusel, alles nädal tagasi oma 50. juubelisünnipäeva tähistanud Saaremaa telemehel, töötama just seetõttu, et muidu teaks Eesti rahvas saarlaste tegemistest tublisti vähem. Kes siis ei teaks Margus Mulda, Eesti rahvusringhäälingu Saaremaa korrespondenti, kes pika päeva lõppedes toob päevauudistes nii muhedalt, mõne väikese vimkaga Saaremaa uudise koju kätte.

Kell 00.00 tuleb uudiseid lugeda

Kui Marguse mõte nii tihedat tööd ei teeks, ei pajataks Marguse-häälne televiisorikast õhtuti, kuidas saarlased-muhulased tegid seda või teist. Õnneks tal mõte töötab. Alles ta ju jälle teleris kõneles.

Margusel on nii, et kui kell lööb ette numbrid 00.00, ei poe ta põhku, vaid hakkab lehti lugema. Uue, algava päeva lehti. Selleks, et leida ideid, ammutada inspiratsiooni järjekordseteks teleuudisteks. Mõte tiksub kogu aeg kuklas.

Margus tõdeb, et ei kujutakski muudmoodi selle töö tegemist ette. Kellast kellani laua taga istudes seda teha ei saa. Kogu aeg peab olema kursis, kogu aeg peab olema jaol. Kahtlemata on see kurnav, ent Margus ei kurda. Isegi siis ei kurda, kui nendib, et kedagi sellist tal pole, kes juhataks ta otseteed pidi mõne teda ootava uudise juurde.

Ei, Margus on üksi. “Pean ise algallika lisaks pressiteadetele üles leidma ja siis tuleb järgmine protsess, mis on samuti keeruline – tuleb teha valik,” selgitab ta. Valik, kas uudis, mille ta leidnud on või mis vahel ka ise tema juurde tulnud, on uudis kõigi jaoks. Kuidas panna saarlaste-muhulaste uudisest huvituma ka virulased-võrulased?

Loe pikemalt laupäevasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email