Saarte Sahvrisse jõuab juba novembrikuus müügile uus Kopli talu käsitööleib, mis valiti välja Saarte Hääle septembris toimunud koduleivakonkursil osalenud 41 leiva seast.
Leiva autor Vello Kaasen rääkis, et praeguseks on ta kogu protsessiga jõudnud nii kaugele, et kõik load vastavatelt ametitelt on leivatootmiseks olemas. Nüüd tegeleb ta n-ö tehniliste küsimustega ehk kuidas oma toodet õigesti pakendada. “Ma tahan, et mu pakendilahendus tuleks parim,” muigas Kaasen, selgitades, miks leiva müügile jõudmine veidi venima on jäänud.
Uus leib peaks tema kinnitusel Saarte Sahvrisse jõudma hiljemalt novembri viimaseks reedeks ehk 27. novembriks.
Testimaks, kas tema taotlus – et leib on tehtud hinge ja südamega – jõuab ka sööjani, on Kaasen teinud mõned tellimustööd ja tagasiside on olnud igati positiivne.
“Siiamaani, mis ma olen lasknud testida inimestel, on mulle öeldud, et see on parem kui Evelini leib,” nentis Kaasen, vihjates hiljuti müügilettidele jõudnud Evelin Ilvese leivast.
Peatselt müüki jõudva leivaga on kõigiti rahul ka Saarte Sahvri esindus. “Meie oleme seda leiba juba täies ilus ja vormis maitsta saanud ja maitses isegi veel paremini kui Saarte Hääle konkursil olnud leib,” kiitis Saarte Sahvri üks omanikke Lii Kirves.
Oma lemmiku valimisel lähtuti külastajate võimalikust maitse-eelistusest. “See oli ehe ja naturaalne talu rukkileib. Kui me otsime maitset, mis sobiks paljudele inimestele, siis see tundus olevat parim,” selgitas Kirves, miks konkursilt just Kaaseni leib välja valiti.
Ei meeldi Evelini leib.Eile ostsin,liiga soolane.Muhu leib on parem,olgugiet ei ole samuti minu maitse.Söön teraleiba.
Evelini leib ei ole mitte ainult soolane, vaid ka hapu ja nätske.
Toidumessil oli Evelini leib väga maitsev!!!
Muhu leivas on üle mõistuse palju suhkrut, maitsev küll, aga kas on vaja nii palju suhkrut süüa
tahaks head leiba , milles ei oleks suhkrut ja ei kleepuks
Üles kiita võib kõike. Tarbimine näitab, kas on ka tegelikult hea. Abruka leiba näiteks ka kiideti üles, ei leidnud mina isiklikult sellest ka midagi, mis teist korda ostma kutsuks.
Mind häirib nende leibade juures see, et topitakse neid seemneid sinna ülearu palju sisse. Tahaks ikka sellist traditsioonilises mõttes leiba.
Muhu leiva nipp ongi palju suhkrut, see teeb selle maitsvaks, aga tõepoolest, kas peab suhkrut nii palju sööma. Ostan Muhu leiba ainult tähtpäevadeks.
Osta Rehe vormileiba või Rukkiräägu leiba. Mõlemad head rukkileivad, ilma seemneteta ja pole magusad.
“Triinu rukkileib” on kõige parem.
Tahaks leiba, millesse ei oleks lisatud suhkrut ega linnasejahu. Meie esivanemad lisasid leivatainale maitseks ainult soola.
aga VÄGA meeldib MUHU leib,olgu seal sees siis,mis vaja.Vahel jään sellest ainult ilma,poest otsas.
Evelini leib on leib, mida harva ostaksin, sest miskit on, mis ei ole minu maitsele ja perele ka ei sobinud.
viimastel aegadel Leiburi Ruksi sööja olnud, kuid kindlasti maitsen ära Kopli talu toodangu. Ex-“esi”leedi”” leiba ei osta ega tarbi põhimõtte pärast.
Mõtlesin, et olen üksi selline imelik, kellele leiva sees seemned ja igasugused muud võõrkehad ei meeldi.Kena lugeda, et on teisigi.
Õiget Muhu leiba sai mõni aeg tagasi Eemu tuulikust. Vaat sellel leival oli alles maitse – täpselt niisugune nagu 40 aastat tagasi vanaema küpsetas. Tõeline koduleib. Alati kui Muhusse asja oli, astusin ka tuulikust läbi ja võtsin mõned leivad. Kui veskimees mind nägi, oli kommentaariks: ah sa levasõltlane oled jälle kohal.Väga kahju, et seda leiba enam ei tehta.Praegune Muhu leib ei ole muud kui Muhus tehtud leib.
Evelini leiba söönud ei ole, Muhu ja Vello leiba olen söönud. Need on erinevad leivad, Vello leib oli väga hea, ehtne vana – aja leib. Leivakotist tuli vanaema leivakapi lõhn, mida ammu tundnud ei ole. Ehtne Eesti Leib!