RMK uuendab Vilsandi vaatetorni

RMK alustas kunagise Vilsandi bioloogiajaama juures asuva vaatetorni rekonstrueerimist, millega tahetakse ühele poole jõuda aasta lõpuks.

RMK loodushoiuosakonna Saarte piirkonna külastusjuht Üllar Soonik ütles, et välja vahetatakse torni trepid ja mademed, tornilt eemaldatakse rooste, sõrestik krunditakse ja kaetakse uue värvikihiga. Et tagada nimetatud töödele sobilik keskkond, on torn praegu pakitud ja näeb kaugelt vaadates välja nagu silotorn, märkis Soonik. Ta lisas, et torni paigaldatakse ka piksekaitse. Tööde maksumus on kokku 59 000 eurot.

Saare keskel, Vilsandi endise bioloogiajaama kõrval asuv vaatetorn on teadaolevalt ehitatud Nõukogude piirivalve poolt 1979. aasta sügisel. Lisaks saare külastajate uudishimu rahuldamisele täidab torn ka EMT abijaama ülesannet.

Vilsandi saarevaht Avo Piisk rääkis, et torni 14 meetri kõrguselt vaateplatvormilt avaneb suurepärane vaade Kuusnõmme lahele ja sealt edasi Eeriksaarele ja Karala kandile.

“Sealt on isegi parem vaade kui Vilsandi tuletornist,” kinnitas Piisk.

Print Friendly, PDF & Email