JUHTKIRI: Rammus rahvuslik õhk

Ühe Eesti rahvusliku lennukompanii reanimeerimine on lõppenud fataalse tagajärjega. Juhtme tõmbas seinast välja Euroopa Komisjon, kes tunnistas Estonian Airi tehtud rahasüstid ebaseaduslikuks riigiabiks. Soovitused minna asjaga kohtusse kõlavad pigem elektrišoki katsetamisena surnukehal.

Aga ei olnud veel kadunuke jõudnud viimast hingetõmmet teha, kui juba uus rahvuslik kompanii oli käima pandud. Ja taas kümned miljonid eurod maksumaksja raha lubatud selle sisse panna. Andrus Ansip, kelle valitsus EA-le rahasüsti tegi, räägib nüüd ulatuslikust katastroofist, mis oleks ilma riigi rahata EA-ga juhtunud. Sadadest tuhandetest reisijatest, kes oleksid rahast ilma jäänud ja sellega kaasnevast majandus- ja mainekahjust. Nüüd jäävad rahast ilma kõigest sajad tuhanded Eesti maksumaksjad. Ja riigi maine… Noh, omad inimesed saavad ju aru.

Sellest, et Eesti pole atraktiivne sihtkoht, mispärast siit otselende eriti keegi teha ei taha, oleks avalikkusele mõistetavas keeles võinud rääkida palju varem, mitte nüüd, kus rahvuslikust õhust vaid pussakas haput lõhna järele on jäänud.

Print Friendly, PDF & Email