Minister Kristen Michal lubab pankroti korral piletite korvamist (3)

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles, et valitsus on valmis Euroopa Komisjoni negatiivse  otsuse korral Estonian Airi pileti tellinud reisijatele piletid kompenseerima ja teenindama lennufirma kliente erineval moel.

“Eesti riik on teinud ettevalmistused juhuks, kui Euroopa Komisjonilt peaks tulema riigiabi osas negatiivne otsus. Oleme läbi mõelnud ka olukorra, et kui see otsus peaks tulema, kuidas informeerida ja teenindada inimesi, kes on reisil või seda alustamas tulevikus, kui selline vajadus peaks kerkima,” ütles Michal.

Eesti valitsus on teinud Estonian Airi kapitalimakseid ja andnud aastatel 2008–2014 päästmisabi korduvate rahasüstidena umbes 130 miljoni euro väärtuses.

Euroopa Komisjon alustas praegu käimasolevat uurimist 2013. aastal, et hinnata, kas riiklikud toetusmeetmed on Euroopa riigiabi reeglitega kooskõlas. Komisjoni otsus tuleb täna.

Print Friendly, PDF & Email