Albert Uustulndi kalmule asetati lilli ja süüdati küünlad (FOTOD) (2)

SUURMEHE MÄLESTUSEKS: Lilli ja küünlaid asetavad (vasakult) Alberti õepoeg Hillar Uustulnd, kirjaniku kunagine töökaaslane Einar Lepik, Lembit Uustulndi lapselaps Linda Viik, Lembitu abikaasa Erika Uustulnd, Lembit Uustulnd, Evald Uustulnd (Alberti õepoeg) ja Hillari kaasa Tiiu Uustulnd. TAMBET ALLIK

SUURMEHE MÄLESTUSEKS: Lilli ja küünlaid asetavad (vasakult) Alberti õepoeg Hillar Uustulnd, kirjaniku kunagine töökaaslane Einar Lepik, Lembit Uustulndi lapselaps Linda Viik, Lembitu abikaasa Erika Uustulnd, Lembit Uustulnd, Evald Uustulnd (Alberti õepoeg) ja Hillari kaasa Tiiu Uustulnd.
TAMBET ALLIK

Eile, Albert Uustulndi 90-ndal sünniaastapäeval kogunesid keskpäeval tema kalmu juurde Kudjape kalmistul kirjaniku pereliikmed, sugulased ja kunagised töökaaslased. Skulptor Margus Kadariku kujundatud hauamonumendi juurde asetati lilled ja süüdati küünlad.

Kunstniku loometöö, mille žürii hindas teise koha vääriliseks, sepistas hauamonumendiks Saaremaa meistrimees. “Ta on tagasihoidlik töömees, kes ei taha, et me ta nime välja ütleksime. Me ei pea mandrilt otsima osavnäppe ega kuldkäppe, Saaremaal on väga võimekaid inimesi. Isa hauale see taies sobib. Suur tänu skulptorile ja saarlasest töömehele,” tänas Albert Uustulndi poeg Lembit Uustulnd tegijaid.

Veel toonitas Lembit Uustulnd, et see on puhtalt pere ja sugulaste algatus, et konkursil teise koha saanud Margus Kadariku skulptuur hauatähisena isa kalmule paigutada.

Hauaplatsi katavad Saaremaa randadest korjatud, merelainetest uhutud lapikud paekivid. Oli ju kirjanik ja laulude looja ennekõike rannamees.

Loe ka https://arhiiv.saartehaal.ee/2015/11/07/skulptor-starkopf-on-albert-uustulndi-hasti-tabanud/

Print Friendly, PDF & Email