Säärel vedeleb rannas metsseakorjus (2)

Sõrve linnublogis kirjutati paari päeva eest, et kui mujal vedelevad pärast jahti pardid rannas, siis Sõrves vedelevad rannas sead. Blogis on püstitatud küsimus: kas seakatk või jahikatk? Igatahes võib rannas näha juba rohkem kui poolenisti lindude-loomade poolt söödud metsseakorjust.

Samasugune pilt avanenud linnublogi andmeil Sõrve tuletorni juures ka oktoobrikuus.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul pole inspektsioonile korjusest teada antud. Kui inimesed aga midagi säärast märkavad, soovitas ta helistada inspektsiooni valvetelefonil 1313.

Arvestades aga praegu kummitavat seakatkuohtu, tuleks korjuse avastajal kindlasti teavitada ka veterinaar- ja toiduametit, mille vihjetelefoni number on 60 54 750.

Sääre rannas vedeleva korjuse kohta ei osanud midagi öelda ka Sõrve sääre jahiselts. Selle juhatuse esimees Priit Paomees tõdes, et jaht nädalavahetusel küll toimus, ent sääre otsas ei lastud ühtegi siga. Seega ei saa see siga olla nende jahipraak. “Pealegi, kõik, mis me laseme, kontrollime alati üle. Jahipraak see kindlasti pole.”

Print Friendly, PDF & Email