Osaluskohvikus arutleti mitmel teemal (FOTOD) (9)

TAMBET ALLIK

TAMBET ALLIK

Eile toimus Kuressaare kuursaalis Saaremaa noorte osaluskohvik, kus üle saja noore arutles praegustel kuumadel teemadel.

Need teemad olid: “Kui kardad vihast lõhki minna, siis ära sauna mine”, “Võta maa(l) ette!”, “Haridussüsteem kastist välja!”, “Mine, aga tule!”, “Pinda on vä?”, “Saaremaa Nokia 3310”, “Pime auk” ja “Sõja eest Saarde”. Räägiti nii vihakõnest, haridusest kui ka alkoholist.

Lisaks noortele olid kaasatud nn otsustajad. Nende rollis olid sel aastal linnapea Madis Kallas, kirikuõpetaja Anti Toplaan, linnavolikogu liige Argo Kirss, riigikogu liige Kalle Laanet, õpetaja Marit Tarkin ja paljud teised.

Ühe otsustaja, Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Maidu Variku sõnul ergutavad taolised üritused noori tõesti mõtlema. Kuna kõik said arutleda kuni neljal erineval teemal, siis ei saa muidugi loota, et kõik kõiki teemasid vabalt valdavad ja arutlevad, kuid ka kuulamine ja kaasamõtlemine on arendav, märkis Varik.

Osaluskohviku ühe esimese viljana on näiteks Facebookis sündinud teemagrupp, kus saab arutada, mida teha, et vihakõnesid vähem oleks.

Print Friendly, PDF & Email